Star Wars – Alle locaties ontleed

aanrader Coverafbeelding van: Star Wars – Alle locaties ontleed

Trefwoord(en)
sciencefiction
ruimtereizen
sterren

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een voorwoord en een inleiding op de Star Wars-wereld, wordt een overzicht van het sterrenstelsel gegeven alsook de profielen van de verschillende planeten. Daarna worden zeven episodes van het epos nader belicht. Een korte tekst geeft iets meer uitleg over wat er te zien is op de grote opengewerkte illustraties, dikwijls over een dubbele pagina getekend. Op die opengewerkte illustraties worden heel veel details benoemd of uitgelegd. Daarnaast zijn er kleinere tekstblokjes die onderdelen van de illustratie nog meer verduidelijken. Een aantal malen wordt een landschap weergegeven waarop routes staan aangegeven van personages uit de films met de nodige uitleg. Foto’s uit de films geven ook een aantal keren weer waar sommige personages zich bevinden en wat er gebeurt. Er zijn ook enkele uitklapbladen die een nog grotere illustratie toelaten. Een register sluit het boek af.

Dit boek in groot formaat staat garant voor uren kijk- en leesplezier. Het is onmogelijk om alle details in een eerste bekijking te ontdekken. Het boek verduidelijkt ook heel goed de omgeving waarin de actie zich afspeelt en eveneens hoe sommige scènes evolueren. Veel details die in de films ‘voorbijflitsen’ kunnen hier aandachtig bekeken worden en de kijker/lezer krijgt ook een beter beeld van waar en hoe de acties verlopen. De ontelbare details in de illustraties dragen ook bij tot een beter inzicht in de ruimere omgeving en hoe de verhoudingen zijn tussen de verschillende planeten en bewoners van het sterrenstelsel.
Doordat er zovele details worden benoemd, zijn er enkele over het hoofd gezien bij de vertaling. Ook in sommige teksten ontbreekt een letter of woord zodat de zin moet verstaan worden vanuit de context. Dit doet echter niet af aan alle informatie die de kijker/lezer krijgt doorheen het boek.
Een must voor elke Star Wars-fan en een verleiding voor iemand die de films nog niet gezien heeft om dat alsnog te doen.
In zijn genre zeker een aanrader.

Pol Van Damme - februari 2017

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Meis & Maas   


Jaartal
2017

ISBN
9789030502944

Aantal pagina's
191

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Vertaler(s)
Richard Borgman