Stad vol geesten – Cassidy Blake, deel 1

Coverafbeelding van: Stad vol geesten – Cassidy Blake, deel 1

Trefwoord(en)
geesten
reizen
Schotland
paranormale gaven

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Cassidy heeft een gave, ze kan geesten zien. Haar beste vriend Jacob is zelfs een geest. Haar ouders weten hier niets van, ook al zijn ze zogenaamde spokenjagers. Ze schrijven boeken over spoken, geesten en andere verschijningen, waarbij ze vertellen over legendes en alles wetenschappelijk proberen te benaderen. Ze zijn dan ook in de wolken wanneer er een tv-reeks gepland wordt gebaseerd op het succes van hun boeken. Daarvoor reizen ze naar Edinburgh en Cassidy mag mee. Die ondervindt al snel dat in Edinburgh veel geesten actief zijn. Ze ontmoet er Lara, die ook geesten kan zien. Die vertelt haar dat ze, door het feit dat ze geesten kan zien, ook een taak heeft. Ze moet geesten helpen om de overstap te maken van de tussenwereld naar het hiernamaals. Cassidy weet niet of ze dat wel wil. Maar dan krijgt ze te maken met een kwade geest die nog steeds slachtoffers maakt. Zal ze sterk genoeg zijn om de strijd met haar aan te gaan?

Dit verhaal draait om dood, geesten en een tussenwereld. Cassidy heeft een bijna-doodervaring gehad en sindsdien kan ze haast moeiteloos de overstap maken naar die tussenwereld, bevolkt door geesten die telkens opnieuw hun laatste levensmomenten beleven. De beschrijvingen van wat die geesten keer op keer moeten meemaken, zijn een fascinerend element in het verhaal. Ook Jacob, Cassidy’s vriend, is een geest die vastzit in die tussenwereld. Wat soms voor frustratie zorgt bij Cassidy wanneer hij duidelijk geheimen voor haar heeft. Naast de fantasievolle beschrijvingen over de geesten in de tussenwereld, is er ook nog een grote dreiging. Een geest die slachtoffers maakt zorgt voor veel spanning en actie, waardoor er heel wat vaart zit in dit verhaal. De combinatie van die spanning en het paranormale zorgt voor een mysterieuze sfeer die boeiend blijft tot de laatste bladzijde. Met zoals steeds in krachtige fantasy-verhalen een spannende strijd tussen Goed en Kwaad.
Enkele kleine illustraties verluchten passend het verhaal. Een geslaagde start van een nieuwe fantasy-reeks voor jongeren.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
V.E. Schwab   

Illustrator
Laura Sampaio de Queiroz

Uitgeverij
Meulenhoff   
Boekerij   


Reeks
Cassidy Blake

Jaartal
2023

ISBN
9789022599501

Aantal pagina's
265

Prijs
€20,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
City of Ghosts

Vertaler(s)
Sandra van de Ven