Stad van Hemelse Vlammen – Kronieken van de onderwereld, deel 6

Coverafbeelding van: Stad van Hemelse Vlammen – Kronieken van de onderwereld, deel 6

Trefwoord(en)
fantasy
demonen
avontuur
liefde

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Jace is dan wel bevrijd uit de klauwen van Sebastian, het betekent niet dat de problemen van de baan zijn, integendeel. Sebastian bindt de strijd aan met de hele schaduwjagerwereld. Hij lijkt onkwetsbaar en ook onvindbaar. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten op zoek in een andere wereld; de onderwereld. Maar hoe geraak je daar en hoe komen ze daar ooit nog terug uit? Toch zijn ze vastbesloten om Sebastian te bestrijden, al is de opdracht aartsmoeilijk en bijna onmogelijk.

Dit zesde deel, afsluiter van de reeks ‘Kronieken van de onderwereld’, is een lijvig boekdeel geworden van meer dan zeshonderdvijftig pagina’s. Het verhaal kan niet los van de andere delen worden gelezen. Een lezer moet echt vanaf deel 1 beginnen om de vele personages te leren kennen en de onderlinge relaties of spanningen te ontdekken.
Kon het zijn dat er in enkele vorige delen nog uitgebreide gesprekken gevoerd werden tussen een aantal personages die de spanning voor een deel deden verslappen, dan maakt dit laatste deel dat ruimschoots goed. Wat niet wil zeggen dat er geen ruimte meer is voor dialogen tussen de verschillende personages. Zeker de verschillende koppels die in de loop van de verhalen zijn ontstaan, verruimen of verdiepen hun relatie nog. Toch verhinderen ze de actie niet. Er worden heel wat gevechten gevoerd en de spanning blijft behouden en wordt opgevoerd naar een finale eindstrijd die beslissend is voor de schaduwjagers en alle andere benedenlingen en uiteindelijk ook voor de mensen. Al zijn deze laatsten zich niet van het gevaar bewust omdat zij schaduwjagers, vampiers of weerwolven niet kunnen herkennen of zelfs maar zien.
Door het nog toevoegen van enkele erg jonge schaduwjagerkinderen worden de zorgende eigenschappen van Clary en de anderen nog meer in de verf gezet en zullen ze menig meisjeshart doen smelten.
Net zoals in de vorige delen wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van de alwetende auteur die het verhaal vanuit verschillende personages verwoordt. Ze beperkt zich wel tot de hoofdpersonages. Het beeld van Sebastian en zijn wereld krijgt de lezer enkel doorheen de ogen van Clary, Jace en de anderen, maar niet vanuit Sebastian zelf.
Na de finale eindstrijd worden alle losse eindjes of niet opgehelderde elementen netjes samengebracht en afgewerkt zodat de lezer met een tevreden gevoel afscheid kan nemen van deze meisjesharten-veroverende-reeks.
Waardig slot van een reeks waarvan niet alle delen even overtuigend konden boeien.

Pol Van Damme - januari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Cassandra Clare   

Uitgeverij
Moon   


Reeks
Kronieken van de Onderwereld

Jaartal
2014

ISBN
9789044344622

Aantal pagina's
668

Prijs
€22,50


Vertaald uit
Engels

Vertaler(s)
Lia Belt