Ssst, de draak slaapt!

Coverafbeelding van: Ssst, de draak slaapt!

Trefwoord(en)
draken
slapen
stilte

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Ssst! Iedereen moet stil zijn want de draak slaapt. Dus moet je de bladzijdes in dit boek voorzichtig omdraaien. Gelukkig blijft de draak doorslapen wanneer de deur met een klap toevliegt. En ook wanneer de kok van het kasteel wat pannen laat vallen. Ze wordt zelfs niet wakker wanneer wat lawaaiige ridders een luid verjaardagsfeestje houden. Maar net als iedereen wil gaan slapen, gebeurt het: de draak wordt wakker. O nee, wat nu?

Heel het boek staat in het teken van een slapende draak. Iedereen in het kasteel probeert stil te zijn, maar dat loopt geregeld mis. Gelukkig blijft de draak slapen. Ook de lezer wordt aangesproken om de draak te helpen slapen. Hij moet voorzichtig de bladzijden omdraaien, of het boek zachtjes wiegen. Zelfs de draak over haar rug kriebelen. En op het einde is alle hulp welkom om de draak weer te laten inslapen.
Dit interactieve voorleesboek laat de lezer zien wat de draak nodig heeft om te kunnen slapen. Wat uiteraard ook voor henzelf goed is. Zo wordt dit een leuk verhaal om voor te lezen voor bedtijd. De kleurrijke illustraties van een slapende grote rode draak werken betoverend. De lezer wil niets liever dan de draak in slaap houden. Maar telkens weer is er de spanning wanneer er veel lawaai wordt gemaakt. Blijft de draak slapen? Die vraag blijft belangrijk tot aan het einde van dit verhaal.
De tekst beperkt zich tot de essentie van het verhaal en leest prettig voor. Hij vult de illustraties aan waar nodig en zorgt ervoor dat de lezer actief betrokken wordt bij het verhaal. De illustraties zitten vol grappige details, waardoor de lezer niet snel uitgekeken raakt.
Een fris en speels prentenboek over een slapende draak.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Bianca Schulze   

Illustrator
Samara Hardy   

Uitgeverij
BBNC   
Flamingo   


Jaartal
2020

ISBN
9789045325576

Aantal pagina's
32

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Don’t Wake the Dragon

Vertaler(s)
Denise Bos