Spreeuwenstad en de Piraten – WaWa De Wondervogel

Coverafbeelding van: Spreeuwenstad en de Piraten – WaWa De Wondervogel

Trefwoord(en)
piraten
redden
aanvallen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Op een dag werd een grote bruine vogel uit de rivier gered door een oude visser van Spreeuwenstad. Nadat hij hersteld was, bleef hij in de stad. Meestal zat hij roerloos op een grote schoorsteen. Hij leek wel de beschermengel van de stad. Wanneer op een dag het nieuws verspreid geraakt dat de piratenkapitein Deukhoed de stad wil overvallen, komt Wawa in actie. Hij vliegt over alle velden en bossen in de omgeving en roept alle vogels bij elkaar. Samen gaan ze de piraten lastig vallen zodat de inwoners van Spreeuwenstad genoeg tijd hebben om valkuilen te graven en een verdediging op te bouwen. De overval mislukt en de piratenkapitein wordt gevangen genomen. Waarna de hele stad feest viert en Wawa uitvoerig bedankt wordt.

Deze eigenaardige vogel wordt door de inwoners van Spreeuwenstad onmiddellijk warm onthaald. Als dank zorgt Wawa ervoor dat hij hen helpt als ze in gevaar zijn. De acties die hij samen met de andere vogels onderneemt om de piraten te vertragen zijn erg grappig: de piraten bestoken met vogelpoep, zeilen stuk pikken, kleding stelen en het eten laten verdwijnen. Kleine acties die toch veel resultaat hebben.
Een vrolijk verhaal dat voorzien is van kleurrijke, stripachtige illustraties. De auteur is een fan van vogels, hij geeft hen dan ook een schitterende hoofdrol in dit piratenverhaal.

Mik Ghys - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Cao Wenxuan

Illustrator
Li Guangyu

Uitgeverij
Leonon Media   


Reeks
WaWa De Wondervogel

Jaartal
2017

ISBN
9789071501975

Aantal pagina's
46

Prijs
€9,95


Vertaald uit
Chinees