Sport is niks voor jou

Coverafbeelding van: Sport is niks voor jou

Trefwoord(en)
sport

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Jordi kan heel goed voetballen. Michel niet, maar die kan dan weer heel goed zwemmen. Viola kan niet goed zwemmen, maar ze is niet te stoppen als ze radslagen en salto’s maakt. Dat vindt Sara, die erg groot is, dan weer veel te moeilijk. Zij is veel beter in het spelen met een basketbal. Dat vindt Luca veel te moeilijk, die kan heel goed vallen, wat handig is bij judo. Daar vindt Lisa dan weer niets aan, die rijdt liever met de fiets, hoe sneller hoe liever. Tot ze naar huis moet om te eten.

In dit vrolijke kettingverhaal wordt elke ontgoocheling omgezet in een succesverhaal. Want tegenover de voetbalster Jordi voelt Michel zich niks en wordt hem gezegd dat sport niets voor hem is. Maar dan blijkt dat hij een talent heeft voor zwemmen. En zo gaat het elke keer. Wanneer de ene uitblinkt in een sport wordt de andere weggekeken en wordt er gezegd dat sport niets voor hem of haar is. Tot dan blijkt dat die andere erg goed is in een andere sport. Zo wordt elk personage uitgesloten bij de ene sport maar opgehemeld bij een andere.
De tekst leest vlot voor en de expressieve illustraties zitten boordevol beweging. Wat uiteraard perfect past bij een boek over sport. De boodschap is overduidelijk: er is een sport voor iedereen. Je moet alleen misschien even zoeken voor je de juiste vindt.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Paolina Baruchello

Illustrator
Federico Appel

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2019

ISBN
9789462914063

Aantal pagina's
31

Prijs
€16,50


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
Lo sport non fa per te!

Vertaler(s)
Edward van de Vendel