Sporen en vondsten

Coverafbeelding van: Sporen en vondsten

Trefwoord(en)
natuur
dieren

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Sarah Devos houdt van de natuur. Ze dwaalt er graag in rond en neemt de tijd om alles rustig te bekijken, met veel aandacht voor details. In dit boek neemt ze de lezer mee op zoek naar sporen en andere vondsten.
Na een voorwoord en enkele tips voor spoorzoekers behandelt ze diverse soorten vondsten in verschillende hoofdstukken: burchten, legers en holletjes, nesten, poten en prenten, geluiden, geuren, veren, botten en schedels, gaatjes en gangen, after dinner-sporen, drollen en braakballen, eitjes en gallen, bijzonderheden op en in bomen en nog meer sporen en vondsten. Het register achteraan helpt om een onderwerp snel terug te vinden.

Dit is geen puur naslagwerk waarmee elke vondst tot in detail beschreven wordt. Dat is dan ook de unieke aanpak van de auteur. Ze beschrijft alles vanuit haar eigen ervaringen, met een persoonlijke toets. Dat maakt het lezen erg aangenaam en je onthoudt daardoor ook gemakkelijker wat ze vertelt. Op elke pagina vertelt ze over iets nieuws. Ze geeft tips om zaken te herkennen, waarbij de fijne, gedetailleerde illustraties zeker helpen. Zo wordt het verschil tussen honden-en wolvensporen of de veren van een buizerd en een torenvalk heel duidelijk voorgesteld.
De aangename vertelstijl van de auteur zorgt ervoor dat het lijkt alsof je met haar een natuurwandeling maakt. Ze toont je sporen, nesten, veren en nog veel meer kleine verborgen stukjes natuur. Prettig om voor te lezen voor, tijdens of na een natuurwandeling met het hele gezin.

Mik Ghys - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Sarah Devos   

Uitgeverij
Manteau   


Jaartal
2022

ISBN
9789022338995

Aantal pagina's
190

Prijs
€22,50