Spookweerwolven

Coverafbeelding van: Spookweerwolven

Trefwoord(en)
weerwolven
avontuur
vliegen
spoken

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Dolfje Weerwolfje en zijn neef Leo houden van de volle maan. Dolfje zou er graag eens naartoe gaan en Leo heeft de oplossing: een grote luchtballon. Ze vertrekken samen en pikken onderweg Noura op, die ook mee wil. Ook Valentijn de vampier wil mee, maar Leo wil dat niet. Valentijn is boos en roept dat hij zelf een luchtballon gaat maken. Dolfje, Noura en Leo belanden uiteraard niet op de maan, maar bij een geheimzinnig kasteel. Terwijl ze er rondkijken wordt Dolfje ontvoerd. In het kasteel wonen spookweerwolven en die willen Dolfje als koning. Maar die wil niet en probeert samen met Leo en Noura te ontsnappen. Net wanneer ze denken dat het niet zal lukken duikt er onverwachte hulp op.

In dit spannende weerwolvenverhaal staat Leo erg centraal. Want bij alles wat hij tijdens dit avontuur doet of meemaakt, bezeert hij zich. Daardoor heeft hij op het einde van het avontuur heel wat builen, blauwe plekken en andere verwondingen. Bij elke nieuwe verwonding vind je een mooie illustratie van Leo met alle verwondingen die hij al heeft opgelopen. Leo’s teksten worden in het verhaal telkens in kleur weergegeven want Leo gebruikt een speciale Leo-taal. Zo weet de lezer dat de schrijffouten horen bij die Leo-taal.
De tekst is vlot en duidelijk voor jonge lezers. De vele illustraties maken het geheel extra aantrekkelijk. De belevenissen van Dolfje en zijn vrienden zijn spannend, waarbij Leo zorgt voor de grappige momenten of reacties.
Een ‘vettig gavig’ boek, zoals Leo het zou zeggen.

Mik Ghys - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Hugo van Look

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Dolfje Weerwolfje

Jaartal
2019

ISBN
9789025876814

Aantal pagina's
99

Prijs
€13,99