Spookpokken. De jacht op Morrigan Crow – Nevermoor, deel 3

aanrader Coverafbeelding van: Spookpokken. De jacht op Morrigan Crow – Nevermoor, deel 3

Trefwoord(en)
magie
avontuur
goed en kwaad

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Dat Morrigan Crow een wondersmid is, weet ondertussen de hele school. Maar ze volgt nog steeds dezelfde lessen als haar vrienden in haar unit. Tot ze op een dag meegenomen wordt naar verdieping -9, om te starten met haar opleiding in Wonderse kunsten. Daarvoor kan ze lessen volgen uit het verleden, door spookuren bij te wonen. Door een spleet in de tijd stap je zo het verleden in. Morrigan is in de wolken en wil steeds meer lesuren bijwonen om zo snel mogelijk bij te leren. Ondertussen heerst er in Nevermoor een epidemie. Wondieren, intelligente dieren die gewoon tussen de mensen leven, raken besmet met spookpokken en verliezen al hun intelligentie. Morrigan gaat op zoek naar een remedie maar de oplossing die ze vindt, staat haar niet aan. Zich als leerling aansluiten bij de enige levende wondersmid die er nog over is, maar de slechtheid zelve is, vindt ze een afschuwelijk idee. Is er echt geen andere optie?

Dit derde avontuur van Morrigan in de magische wereld van Nevermoor is weer erg spannend. Enerzijds worstelt ze met het feit dat ze wondersmid is en nog zoveel moet leren, anderzijds wil ze haar beetje kennis onmiddellijk inzetten om Nevermoor te redden van de spookpokken. Daarbij spelen zoals steeds haar vrienden mee een belangrijke rol. Zowel haar medeleerlingen als de bewoners van het hotel waar ze woont. Het feit dat ze zo omringd is door vrienden, maakt haar veel sterker dan ze denkt. Doorheen het verhaal groeit de dreiging van de spookpokken, tot het overduidelijk wordt dat ze alleen te stoppen zijn door Morrigan.
Geloofwaardige personages en een boeiende magische wereld zorgen voor een beklijvend derde avontuur van Morrigan. De dreiging van de spookpokken en de spanning daarrond stijgen pagina na pagina. Morrigans avonturen worden mooi en verrassend opgebouwd, met daarbij de afwisseling door haar ervaringen tijdens de spookuren. Na het lezen van dit boek zal je vol spanning uitkijken naar het volgende deel van deze fascinerende serie.

Mik Ghys - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jessica Townsend

Illustrator
Hannah Peck   
Beatriz Castro   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Nevermoor

Jaartal
2020

ISBN
9789024578672

Aantal pagina's
489

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Hollowpox – The Hunt for Morrigan Crow

Vertaler(s)
Lia Belt