Spelen met prentenboeken

Coverafbeelding van: Spelen met prentenboeken

Trefwoord(en)
spelen
creativiteit
boeken

Genre
over jeugdliteratuur

Vanaf
16 jaar

‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, ‘Woeste Willem’, ‘Max en de Maximonsters’, ‘De Gruffalo’, … Deze klassiekers en zoveel meer gekende en minder gekende prentenboeken uit de ‘stal’ van Lemniscaat (22 in totaal) inspireerden de makers van dit doe-boek tot concrete tips en suggesties voor activiteiten rondom die boeken.
Na een voorwoord waarin het opzet en het ontstaan van dit boek wordt toegelicht, volgt een gedetailleerde inhoudstafel en een inleiding waarin de makers je op weg zetten om met de vele lessuggesties aan de slag te gaan.
Daarna volgen de vele boeken netjes na elkaar.
Met telkens eerst een paginagrote foto van de kaft, titel en auteur(s) en thema’s die in het boek aan bod komen.
Elk deel begint met een korte beschrijving van de inhoud en een speelse manier om het boek aan te bieden aan je kind(eren) en voor te lezen. Zo wordt elk boek meteen in de kijker geplaatst op een originele manier en maak je je kinderen benieuwd ernaar.
Daarna volgen vele activiteiten, meestal geënt op een scène of een actie uit het boek. Deze activiteiten behelzen zowat alle domeinen uit de leerplannen, muzisch en verstandelijk: dansen, bewegen, beeldend, taal, rekenen, muziek, poppenspel, drama, … Ze worden helder en beknopt beschreven en zetten je meteen op weg met je kinderen. Je kan naar hartenlust kiezen tussen de verschillende activiteiten naargelang je interesse of je moment en je kind(eren).
De makers bieden je ook voldoende verschillende suggesties en variaties aan om het geheel eigen te maken.
Afsluiten doen ze steeds met een afrondende activiteit.
Dit alles praktisch en meteen toepasbaar.
Handig voor elke leerkracht of kinderbegeleider en een must in elke groep, maar even goed thuis in de kleine familie-situatie.
Voor vele uren verdieping en speels plezier.
Een must… Een aanrader!

Eric Vanthillo - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Anke van Boxmeer   
Els van Dijck

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2017

ISBN
9789047708728

Aantal pagina's
154

Prijs
€19,95