Speel je mee?

Coverafbeelding van: Speel je mee?

Trefwoord(en)
kleuren
spelen
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Net als in zijn vorige boeken zet Tullet zijn jonge lezers/kijkers weer aan het spelen met dit eenvoudige boek vol kleur.
Het begint met een gele bol op een lijn die ongeduldig op je zit te wachten om met je te spelen. Na wat eenvoudige instructies die de bol telkens van plaats doen veranderen, gaat de lijn variëren en wordt het spel intenser en geanimeerder. Als er later meer kleuren bijkomen, wordt het helemaal een dolle en leuke boel. Springen, verstoppen, rondjes draaien, op je tenen sluipen, tuimelen, … Telkens als je de pagina omslaat verandert het spel. Nog wat later veranderen de locaties en wordt het zelfs spannend: in de donkere tunnel, op de chaotische pagina vol donkere vlekken, over de rode heuvel, …
Afwisseling en animatie alom in dit gevarieerde prentenboek vol kleur dat je fijne motoriek en je kennis van de kleuren oefent op een erg speelse wijze.
De eenvoudige tekst geeft je duidelijke instructies. Die had soberder mogen zijn, nu klinkt hij soms wat betuttelend. Maar dat is een detail dat de de pret niet verstoort.

Eric Vanthillo - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Hervé Tullet   

Illustrator
Hervé Tullet   

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2016

ISBN
9789002259975

Aantal pagina's
66

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
On joue?