SOS Pjotr

Coverafbeelding van: SOS Pjotr

Trefwoord(en)
klimaat
milieubescherming

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Pjotr en zijn opa wonen op een groot strand, vlak aan zee. Opa vindt er steeds allerlei spullen die hij kan gebruiken. Pjotr vindt er vooral veel dieren die hij moet helpen, zoals een krab in een blikje, of een jong zeedier dat zijn mama kwijt is. Wanneer hij een vogel die hij gewassen heeft weer vrijlaat, vindt hij een flesje met een brief waarop ‘SOS Help’ staat. Hij gaat op zoek naar wie zijn hulp nodig heeft en redt allerlei dieren. Maar als hij thuiskomt blijkt het zijn opa te zijn die hulp wou…

Pjotr is een reddende engel voor alle zeedieren. Hij wast vogels die vol olie hangen, trekt een walvis van het droge weer naar zee, brengt een afgedreven ijsbeer terug naar de Noordpool en haalt een zeehondje uit een zee van plastic. Allemaal voorbeelden van wat er mis loopt in de oceaan, waar de dieren onze hulp voor nodig hebben. Zo kan er over dit verhaal nog heel wat nagepraat worden. Hopelijk krijgen kinderen zo meer oog voor die milieuproblemen.
Het verhaal wordt op een warme en luchtige manier gebracht, maar er zit dus veel meer in. De illustraties zijn sfeervol en warm, ze tonen personages die onmiddellijk je hart veroveren. Vooral Pjotr ziet er erg vrolijk en enthousiast uit. Geen bedrukt probleemboek maar een hoopvolle blik op wat beter kan.

Mik Ghys - september 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Oole   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2021

ISBN
9789044841954

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,95