Soortenschat

Coverafbeelding van: Soortenschat

Trefwoord(en)
natuur
dieren
planten
encyclopedie

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleiding en een uitleg over de opbouw van het boek volgen zeventien hoofdstukjes waarin telkens enkele veel voorkomende planten, dieren of zwammen aan bod komen. Een grote illustratie – met aanduiding van bepaalde delen van het dier of de plant – met een inleidend tekstblokje wordt aangevuld met kleinere illustraties met bijhorende informatie. Een stukje onder de titel ‘niet verwarren met’ geeft aan dat er verwante dieren of planten zijn. Enkele gekleurde tekstblokjes bevatten een opvallend weetje. Achteraan kan de houder van het boek aanduiden welk dier of plant hij/zij al heeft waargenomen. Een index sluit het boek af.

De ondertitel van het boek luidt: ‘Kindercanon van de natuur in de Lage Landen’. En dat is precies wat het boek beoogt. Jonge kinderen de natuur uit hun omgeving beter leren kennen.
Elk hoofdstukje heeft een inleidende tekst in grote letter waarna er telkens zes dieren of planten nader worden bekeken. Elk dier of plant staat op één pagina. De bladindeling is heel ruim waardoor het makkelijk is de tekstjes bij de illustraties te lezen en zodoende informatie over een aantal veel voorkomende dieren en planten uit de omgeving van de lezer mee te geven. Zo kan de geïnteresseerde lezer heel wat opsteken over deze dieren en planten. Door de keuze van zes dieren of planten, vallen er helaas een aantal dieren en planten uit de boot. Toch komen er heel wat dieren en planten aan bod en wordt een veelvoud ervan vernoemd.
Een mooi verzorgd boek met kleurrijke, realistische illustraties die op een eenvoudige manier heel wat informatie meegeven aan de jonge lezer.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Geert-Jan Roebers   

Illustrator
Pieter Fannes   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2022

ISBN
9789025773632

Aantal pagina's
152

Prijs
€24,99