Soms ben ik woedend

Coverafbeelding van: Soms ben ik woedend

Trefwoord(en)
emoties
boos
leven

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Het kleine lefgozertje op de fel gele cover kijkt je aan met grote ogen en laat aan duidelijkheid niets te wensen over: soms is ze woedend…
Ze kan een prinses zijn, beleefd, dapper en keurig. Of een fee en dan helpt ze bij alles vrolijk mee. Ze houdt van zandkastelen bouwen, en als er een groot mens per ongeluk over valt wordt ze niet meteen boos. Enzovoort. Maar als zij dingen ziet die niet eerlijk zijn zoals haar te kleine ijsje, of als hebberige jongetjes met haar speelgoed willen spelen, of als haar lievelingstaartjes op zijn, of… dan wil zij gillen en schreeuwen en krijsen, want dan is zij woedend. En daarna is zij heel verdrietig. Want die emotionele tsunami brengt haar in de war. Gelukkig is er de lieve dame die haar helpt en goede raad geeft. En natuurlijk gaat de woede nooit echt weg, maar ze wordt wel korter… En beter beheersbaar.

Dit herkenbare prentenverhaal reikt je tools aan om met je grote emoties aan de slag te gaan. Met een lichte fantasie en dito humor maakt dit verhaal je duidelijk dat het niet raar is om emotioneel te zijn, integendeel, maar dat je wel best de baas blijft over je eigen emoties en hoe dat te doen.
De opvallende prenten met personages en situaties op kleurrijke achtergronden zijn duidelijk en licht cartoonesk. Knap hoe de illustrator de emotionele uitbarstingen verbeeldt met uitvergrotingen en details van het gezicht of de ogen. Tegelijkertijd  volgen de lettertypes en nog meer de lettergroottes ook deze uitbarstingen. Dat maakt dat je dit boek kan lezen zonder de tekst te lezen. Ideaal voor het jonge doelpubliek!

Eric Vanthillo - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Timothy Knapman   

Illustrator
Joe Berger   

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2023

ISBN
9789061744047

Aantal pagina's
34

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Sometimes I am furious

Vertaler(s)
Ineke Ris