Sofie en de olifanten

De oma en opa van Sofie hebben een logé, Kees. Hij was dierenverzorger in een dierentuin, bij de olifanten. Maar hij zit in de put omdat hij met pensioen moest. De oma van Sofie denkt dat Sofie en haar vrienden Kees kunnen helpen. Dus zet ze hen samen in de hoop dat Kees wil vertellen over zijn olifanten. Wanneer Kees eenmaal begint, willen Sofie en haar vrienden elke dag meer weten. Zo horen ze het verhaal van de olifanten Tasja en Mink. Door alle vragen van Sofie en haar vrienden fleurt Kees wel wat op. En helemaal als blijkt dat oma hem met Sofie naar de stad wil sturen waar olifant Tasja nu in een dierentuin zit.

Dit verhaal draait vooral om de belevenissen van Tasja en Mink. Daaromheen zit de commentaar van Sofie en haar vriendjes en kleine gebeurtenissen in de familie van Sofie. Kleine, maar wel ingrijpende gebeurtenissen, die heel wat zullen veranderen in haar leven. Dit boek is weer voorzien van heel wat dierenweetjes. Die staan in kleine kadertjes doorheen het verhaal en kan je tussendoor lezen zonder dat ze het verhaal storen. De tekst van het verhaal is vlot en wisselt af tussen de commentaren van Sofie en haar vriendjes en de verhalen van Kees. Daarbij horen de stripachtige illustraties van Floor de Goede, die alle personages mooi in beeld brengt. Ook zijn er weer prettige fotostrips over pinguïns, ook al vallen die wat uit de toon nu het verhaal over olifanten gaat. De boodschap van die fotostrips gaat echter over de opwarming van de aarde, wat goed bedoeld is maar ook niet direct aansluit bij het verhaal.
Het is telkens opnieuw een plezier om Sofie en haar twee hyperactieve vriendjes in actie te zien. Je kan niet anders dan benieuwd zijn wat hen nog allemaal te wachten staat.

Mik Ghys - maart 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Edward van de Vendel   

Illustrator
Floor de Goede   
Ype + Willem

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2018

ISBN
9789045121192

Aantal pagina's
136

Prijs
€15,99