Soep van de haas

Coverafbeelding van: Soep van de haas

Trefwoord(en)
soep
hazen
wereld
werken
veranderen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit lieflijke prentenboek met een hoog retro-gehalte vertelt het verhaal van meneer de haas, een afstammeling van een voorname hazenfamilie, Lepron genaamd. Hij heeft vele kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, is dol op soep en maakt de lekkerste soep van de hele wereld. Heel zijn familie helpt hem bij het maken van die soep. Maar als deze begint te koken, moet iedereen uit zijn buurt blijven, want niemand mag zijn geheim kennen. Als de soep klaar is komt iedereen, mens en dier, met veel plezier en nog meer goesting smullen. Snel komen dieren en mensen van heinde en verre en uiteindelijk van de hele wereld proeven. En dan, op een morgen, opent meneer de haas een soepfabriek in het bos en wordt er dag en nacht soep gemaakt. Die wordt in blikken met een mooi etiket over de hele wereld verspreid. Het succes kan niet op en wordt groter en groter. Maar dan verandert er iets in het leven van meneer de haas…

Het verhaal is erg herkenbaar en is een fijne allegorie op de wereldeconomie. Over hoe kleine zaken kunnen uitbreiden en hoe ze uiteindelijk uit hun voegen kunnen barsten. En hoe je daar als mens (als dier) mee kan omgaan.
De kleurrijke prenten vol details en sfeer prikkelen je verbeelding. Je raakt er niet op uitgekeken. De tekst leest lekker voor en de fijne knipogen in tekst en/of tekeningen doen ook volwassenen glimlachen.
Een mooi en verrassend geheel.

Eric Vanthillo - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Giovanna Zoboli

Illustrator
Mariachiara di Giorgio

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2022

ISBN
9789047630173

Aantal pagina's
48

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
La Zuppa Lepron

Vertaler(s)
Dorette Zwaans