Sneeuwwitje

aanrader Coverafbeelding van: Sneeuwwitje

Trefwoord(en)
sprookjes
humor
hoorspelen

Genre
luisterboek

Vanaf
5 jaar

Na de reeks ‘Heerlijke Hoorspelen’ met hun gelaagde vertellingen voor +6 en de reeks rond Kabouter Korsakov voor +4, heeft Het Geluidshuis een nieuwe reeks bedacht: de ‘Er-Waren-Eensjes’. Daarin worden bekende verhalen bewerkt tot boeiende hoorspelen voor +5.
In dit eerste ‘Er-Was-Eensje’ bewerken zij het sprookje van Sneeuwwitje. Zoals we gewend zijn van Het Geluidshuis zijn alle kwalitatieve ingrediënten hier ook weer aanwezig: een boeiend en toegankelijk scenario met verrassende zijsprongetjes, een loepzuivere opname met expressieve stemmen en fijne geluiden, een gedegen vaart en zeker ook een grote portie humor voor jong en oud.
Een bijzonder originele toevoeging bij deze reeks is het unieke soundboard. Hiervoor surf je naar www.erwareneensjes.be waar je alle geluiden vindt die bij het verhaal horen. In het boek staan doorheen de tekst regelmatig symbolen die verwijzen naar delen in het soundboard op de site. Klik erop en je hoort het geluid. Zo wordt je (voor)leesverhaal doorspekt met grappige en inventieve geluiden en krijgt het een bijzondere sfeer. Een meer dan knappe en gebruiksvriendelijke toevoeging!
Het verhaal zelf blijft dicht bij het origineel, hoewel Van Deun zich de vrijheid permitteert om loopjes te nemen met het gekende sprookje en voor het ritme ook kiest om hier en daar in te korten. Een keuze die wij alleen maar kunnen beamen omdat dit het hoorspel ten goede komt.
De 3 best wel lange liederen met een hoog musicalgehalte dreigen het ritme van het verhaal te verstoren door hun lengte. Maar de uitgebreide, verhalende teksten houden je bij de les. De (zang)stemmen zijn uiterst expressief en helder.
Net als de spreek- en vertelstemmen op de cd van Warre Borgmans, Joke Emmers, Bart Hollanders, Gène Bervoets, Katelijne Verbeke, Koen Brandt en Koen van Deun zelf. Zij brengen het verhaal met vaart en veel expressie, met veel humor én gevoel. De vele geluidjes en muziekjes creëren een sfeer die het verhaal verlevendigen.
Het boekje zelf oogt aantrekkelijk met zijn kleurrijke illustraties en zijn verzorgde vormgeving.
Een meer dan fijne aanvulling op de reeds gekende reeksen en wij kijken reikhalzend uit naar volgende delen in deze reeks.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Koen Van Deun
Paul Wauters

Illustrator
Mark Borgions   

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Reeks
Er-Waren-Eensjes

Jaartal
2021

ISBN
9789079040735

Aantal pagina's
42

Prijs
€19,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
00:30

Verteller
Warre Borgmans   

Componist
Koen Brandt