Sneeuwwitje

Coverafbeelding van: Sneeuwwitje

Trefwoord(en)
prinsessen
dwergen

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

De moeder van prinses Sneeuwwitje is gestorven. Maar haar vader, de koning, hertrouwt al snel met een knappe maar ijdele vrouw. Elke dag staat ze voor haar toverspiegel en vraagt wie de mooiste van het land is. Elke keer antwoordt de spiegel dat zij dat is. Tot hij op een dag zegt dat Sneeuwwitje mooier is. De koningin wordt woedend en roept een jager bij haar. Hij moet Sneeuwwitje doden en haar hart naar de koningin brengen. Maar de jager heeft medelijden met Sneeuwwitje en doodt haar niet. Wanneer de koningin ontdekt dat Sneeuwwitje nog leeft, gaat ze op zoek om haar te doden. Ondertussen is Sneeuwwitje in het bos bij zeven dwergen belandt. Ze mag bij hen blijven wonen, de dwergen willen haar beschermen. Maar kan dat wel tegen zo’n gemene koningin?

Dit klassieke sprookje werd herwerkt voor beginnende lezers met leesniveau 3 / E3. Daardoor is de tekst zeer beknopt en beperkt het verhaal zich tot de essentie. Met die beperking van korte zinnen en eenvoudige woorden is men er toch in geslaagd een vlot verhaal neer te zetten. En alle belangrijke elementen van het sprookje zitten erin verwerkt.
De hoofdpersonages kregen in de tekst een icoontje in plaats van hun geschreven naam. Zo is telkens heel duidelijk wie er aan het woord is. Op bijna elke bladzijde staat ook een zin in het rood, de kernzin van die bladzijde.
De illustraties zijn fantasievol en sprookjesachtig. Ze beperken zich ook tot de hoogtepunten uit de tekst, zodat het totale boekje een fijne leeservaring wordt. Ideaal voor kinderen die graag naar sprookjes luisteren en het in deze eenvoudige vorm nu ook zelf kunnen lezen.

Mik Ghys - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Gebroeders Grimm

Illustrator
Simona Cordero   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Reeks
Er was eens… Sprookjes voor prille lezers

Jaartal
2020

ISBN
9789462914742

Aantal pagina's
30

Prijs
€9,95


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
Io leggo da solo/Biancaneve

Vertaler(s)
Elly Simoens