Smaakspoken

Coverafbeelding van: Smaakspoken

Trefwoord(en)
smaken
proeven
voeding

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Puck is negen jaar en woont bij haar vader die een restaurant uitbaat. Ze mist haar moeder die enkele jaren geleden is overleden. Gelukkig heeft ze haar kat Umi nog. Hoewel Puck erg graag in de keuken zou helpen, wordt ze weggestuurd. Op haar kamertje krijgt ze plots het bezoek van een ‘Smaakspook’. Dat neemt haar mee naar de wereld van de smaak. Er volgen nog zes andere ‘Smaakspoken’ die Puck de verschillende smaken leren kennen: zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet. Puck leert dat door sommige smaken met elkaar te combineren, de gerechten versterkt en lekkerder worden.

Dit boek is bedoeld om de jonge lezer kennis te laten maken met de verschillende smaken en zich ervan bewust te worden dat al deze smaken er voor zorgen dat ons eten lekkerder wordt. Elk stukje verhaal vertelt iets over één van de smaken. De namen van de ‘Smaakspoken’ zijn ook niet toevallig gekozen, maar houden verband met die bepaalde smaak.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Puck. Een overvloed aan heel kleurrijke illustraties in een aparte stijl begeleiden het verhaal.
Achteraan het verhaal worden nog een keer alle smaken overlopen met extra informatie die niet in het verhaal verwerkt is.
Ook minder jonge lezers zullen iets opsteken in dit verhaal over de verschillende smaken. Al was het maar om bepaalde ingrediënten te herkennen in sommige producten waarover de gebruiker zich afvraagt waarom die in dat product zitten.
Een informatief verhaal om de verschillende smaken en hun gebruik onder de aandacht te brengen. Best boeiend.

Pol Van Damme - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Daan Faber

Illustrator
José García Lechner   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2021

ISBN
9789021418766

Aantal pagina's
85

Prijs
€15,99