Sloop dit boek!

Coverafbeelding van: Sloop dit boek!

Trefwoord(en)
creativiteit
boeken
fantasie
knutselen

Genre
hobby

Vanaf
6 jaar

Keri Smith is een Canadese schrijfster, illustrator en guerilla-kunstenaar.
Haar doe-boeken dwingen je telkens om buiten de lijntjes te denken en te handelen. Want, zoals ze met de woorden van Walter Benjamin zegt: “Niet alleen elk boekwerk, maar ook elk exemplaar van dat boekwerk heeft een eigen lotsbestemming.” En haar opdracht in dit boek is duidelijk: “Dat jullie magische werelden mogen creëren met wat jullie voorhanden hebben.”
Met veel humor en prikkelende opdrachten daagt zij de lezer uit om het boek te maken tot een heel eigen ding. En dat bouwt ze goed op: eerst schrijft ze over hoe boeken zich vervelen alleen in de kast of op de tafel. En hoe mensen regels hebben opgesteld over het behandelen van boeken die je bang maken. Hoe ze verlangen om op avontuur te gaan: “Maar nu is het aan jou om de wensen van dit boek uit te doen komen.”… Schudt het wakker, raak het aan met heel je lijf, vouw en plooi pagina’s om en om, maak er geluiden mee, neem het mee naar buiten op avontuur, kleed het aan, laat het vliegen, geef een feest voor het boek, en nog veel meer. Zo zorgt zij ervoor dat dit boek een vriend van je wordt en zoveel meer dan alleen maar een boek.
De uitgave is kleurrijk en oogt uitnodigend om meteen aan de slag te gaan. De eenvoudige teksten zijn helder en kant-en-klaar uitvoerbaar. De foto’s en tekeningen zijn stimulerend en geven je haalbare voorbeelden van wat je zelf kan maken.
Kortom, alles is op maat om het jonge doelpubliek te prikkelen en te stimuleren tot creatieve actie.
Dit kleurrijke doe-boek is duidelijk geïnspireerd op haar eerdere werk ‘Wreck this journal’ maar dan bedoeld voor een jongere leeftijd. 

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Keri Smith   

Illustrator
Keri Smith   
Jason Henry

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2020

ISBN
9789000374953

Aantal pagina's
70

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Wreck this picture book

Vertaler(s)
Gail Trouw