Slipjacht

Coverafbeelding van: Slipjacht

Trefwoord(en)
identiteit
anders zijn
Nederland
denken

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Als de vader van Matteo de vreemde, angstaanjagende tekeningen vindt die Matteo maakt, wil die enkel maar zo snel mogelijk verdwijnen. Vooraleer zijn vader hem naar een therapeut stuurt. Tijdens een schoolkamp op de Veluwe gaat Matteo ervandoor. Hij denkt te kunnen overleven in het bos. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig. En er blijkt nog iemand in het bos rond te struinen. En die is heel erg gevaarlijk.

Om minder enthousiaste lezers een aantrekkelijk verhaal in een kort bestek aan te bieden, geeft de uitgeverij Kluitman een aantal novelles uit die allemaal een spannend verhaal bevatten en slechts een honderdtal pagina’s tellen. Door die ‘beperking’ behandelen de verhalen telkens slechts een enkel gebeuren, dat meestal dramatisch evolueert.
In deze novelle is dat niet anders. De school- en thuissituatie van Matteo komen realistisch over. Zijn ‘verdwijntocht’ door de Veluwe is dat minder. Het blijft vaag of het wezen dat jacht op hem maakt, realistisch bedoeld is of dat het een waanbeeld is dat Matteo bedenkt. De ‘verklaring’ die het wezen geeft voor zijn houding, past niet helemaal bij het thema waarom Matteo doet wat hij doet.
Matteo zelf ondergaat wel een hele verandering tijdens zijn tocht door de Veluwe en het slot is optimistisch naar zijn toekomst toe.
Het verhaal verloopt chronologisch en wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Matteo, die ook diens gedachten en gevoelens verwoordt. De stukjes tussenin die vanuit het boswezen worden verteld, eveneens door de auteur, staan cursief gedrukt.
Een niet helemaal evenwichtig kort verhaal over een jongen die ‘anders’ is dan de andere jongeren door een gebeurtenis uit zijn jeugd.

Pol Van Damme - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jowi Schmitz   

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2022

ISBN
9789020696554

Aantal pagina's
119

Prijs
€9,95