Slim zijn is wel duizend dingen

Tegenwoordig maken kleutertjes al kennis met letters en zelfs cijfers. Niets mis mee natuurlijk, tenzij je er even bij stilstaat dat kinderen dus al vanaf hun vierde levensjaar gepusht worden om zich schools te gedragen. Natuurlijk is het belangrijk om te kunnen lezen, schrijven en rekenen. Essentieel zelfs, maar er is wel meer. Te vaak wordt vergeten dat intelligentie niet alleen om schoolse resultaten gaat. Emotionele intelligentie wordt meestal over het hoofd gezien. Dapper zijn, jezelf leren kennen, opkomen voor je dromen en durven fantaseren: dat is ook belangrijk.
Slim zijn is wel duizend dingen helpt de boodschap over te dragen dat cijfers en letters, hoewel belangrijk, niet het enige zijn waar de waarde van je kind van zou mogen afhangen. Iemand die op zijn 18e afstudeert met hoge onderscheiding maar geen enkel idee heeft waar hij voor staat, is dat wat we willen? Slim zijn is ook ‘heel erg bang zijn en toch proberen’, slim zijn is ‘horen hoe walvissen loeien’ en slim zijn is ‘dagdromen en helemaal rustig worden vanbinnen’. Met leuke tekeningen en korte zinnetjes die rijmen vertelt het boek over tientallen dingen die ook heel erg slim zijn. Doordat Slim zijn is wel duizend dingen zowel het belang van sommen maken als van fantaseren benoemt, laat het zien hoe breed intelligentie kan gaan zodat ook jouw kind ontdekt dat hij ontzettend slim is.
Slim zijn is wel duizend dingen wil niet alleen een belangrijke boodschap uitdragen (laten we niet meer alleen op cijfers en letters focussen) maar vooral elke lezer een zetje geven om trots te zijn op wat hij kan.

Mathilde Lemm - maart 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Davina Bell

Illustrator
Allison Colpoys

Uitgeverij
Baeckens Books   
Memphis Belle   


Jaartal
2019

ISBN
9789059246843

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
All the Ways to be Smart