Sleutels

Coverafbeelding van: Sleutels

Trefwoord(en)
diefstal
bibliotheek
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Julia en Manus vinden een sleutel onder een schilderij in de bibliotheek. Waar zou die op passen? Als er enkele vreemde diefstallen in de bibliotheek gebeuren, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Ze maken ook kennis met Maryam, de dochter van de directeur van de bibliotheek. Die heeft een geheim dat ze met hen deelt. Maar dan doet Manus vreemd. Heeft hij iets te maken met de diefstallen?

Een vlot lezend verhaal dat zich afspeelt in de bibliotheek van Haarlem, in Nederland. Leuk voor kinderen die met het gebouw vertrouwd zijn. Voor andere lezers iets minder herkenbaar.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Julia, in de ik-vorm. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Julia ziet, zegt en doet.
De auteur heeft enkele hedendaagse gezinsvormen in haar verhaal opgenomen. Zo heeft Julia twee moeders en woont Manus bij zijn vader.
Het verhaal verloopt chronologisch en speelt zich af in een periode van enkele dagen. De overzichtelijke bladspiegel en het grotere lettertype vergemakkelijken het lezen. Er zitten helaas wel enkele kleine hiaten in het verhaal. Opmerkzame lezers kunnen die wel opmerken.
De spanningsboog is niet erg hoog maar de gebeurtenissen volgen elkaar wel snel op zodat de aandacht van de lezer niet verslapt.
Het verhaal wil ook niets meer zijn dan een klein avontuur dat deze drie kinderen beleven.
Goed voor een tijd leesplezier.

Pol Van Damme - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Annemarie Jongbloed

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2020

ISBN
9789021680217

Aantal pagina's
135

Prijs
€15,99