Sleutel der Zielen – Jane Doe, deel 2

Jane is in een onherbergzame wereld beland. Een verstikkend heet woestijngebied waar overleven zo goed als onmogelijk is. Gelukkig voor haar wordt ze door een stam gevonden die haar kan helpen. Maar is iedereen wel overtuigd om haar te helpen? Hebben sommigen misschien een andere agenda en willen ze Jane voor hun eigen doeleinden gebruiken? Kan Jane het Slot herstellen en de kwaadaardige Roth verslaan?

Dit verhaal is het vervolg op ‘Doolhof der dimensies’ waarin Jane in het Slot verdwaalt en in vreemde kamers en andere werelden terechtkomt om uiteindelijk in AraKaan te belanden, de woestijnwereld waar dit verhaal begint. Verrassend genoeg maakt dit verhaal de lezer het verwarrende eerste deel duidelijk. Door de gebeurtenissen en de verklaringen in dit deel begrijpt de lezer eindelijk hoe het geheel in elkaar past.
Daardoor is dit verhaal veel toegankelijker en meer herkenbaar dan het eerste deel. Het verhaal wordt voor het grootste deel verteld vanuit het standpunt van Jane, in de ik-vorm. De lezer weet dus niet meer dan Jane en hoe zij de gebeurtenissen ervaart. Slechts een enkele keer wordt het vertelstandpunt veranderd naar een ander personage in een kort hoofdstuk waarbij de auteur het gebeuren vertelt.
Het verhaal verloopt chronologisch en de gebeurtenissen volgen elkaar vrij snel op zodat de lezer geboeid blijft. Het is wel noodzakelijk dat het eerste deel eerst gelezen wordt, anders kent de lezer de personages en de voorgaande gebeurtenissen niet. Meer dan in het eerste verhaal spelen vriendschap, intriges, verraad en verliefdheid een rol in het verhaal. Ook vormen de nachtmerries, eerder visioenen, van Jane een deel van het verhaal. Met op het einde de finale krachtmeting tussen Goed en Kwaad, waarbij Jane beslissende keuzes zal moeten maken.
Een verhelderend vervolg op het eerste, ietwat verwarrende, avontuur van Jane Doe.

Pol Van Damme - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jeremy Lachlan   

Uitgeverij
Fantoom   


Reeks
Jane Doe

Jaartal
2020

ISBN
9789059247116

Aantal pagina's
416

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Jane Doe and the Key of all Souls

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels
Creative Difference