Slaves – Raven, deel 4

Coverafbeelding van: Slaves – Raven, deel 4

Trefwoord(en)
sciencefiction
toekomst
spanning
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Het is Raven gelukt om binnen te dringen in Alfa. Maar ze kent er niemand, kent de gebruiken niet en weet niet hoe ze zich moet gedragen om niet op te vallen. Gelukkig voor haar maakt ze kennis met Patrice. Hij legt uit hoe Alfa in elkaar zit en wat te doen. Raven gebruikt haar overlevingstactieken om zich een weg te banen door de ‘jungle’ van de maatschappij van Alfa. Met als enig doel Alfa te vernietigen. Dan blijkt dat ze een aantal dingen vroeger niet correct heeft ingeschat. Of toch wel?

Dit is al het zevende deel van de Slaves-reeks rond Raven. Het verhaal speelt zich voor een heel groot deel af in het appartementje van Patrice waar Raven plannen maakt en Patrice haar de gebruiken van Alfa verduidelijkt. De maatschappij in Alfa lijkt erg op die van ‘Panem’ uit de reeks ‘De Hongerspelen’. Maar nog extravagenter, nog meer doortrapt, nog meer gericht op uitbuiting en manipulatie.
Er is helaas heel erg weinig spanning in het verhaal. Er wordt heel uitgebreid gebabbeld tussen Raven en Patrice en verder in het verhaal tussen nog andere personen. Maar van enige spanning is geen sprake. Deze dikke turf is dus echt voor doorzetters die de decadente wereld van Alfa als heel weinig menselijk zullen ervaren. Ook de manipulatie van de informatie naar de mensen toe en de ‘verachting’ voor de andere districten worden uitgebreid belicht. Alles draait om macht en status.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Raven, in de ik-vorm. De lezer kijkt dus door haar ogen naar de omgeving en personages in Alfa. En net zoals in de vorige delen staan er telkens bij een nieuw hoofdstuk erg korte stukjes van slechts enkele woorden over een ander personage. Het boek is niet apart te lezen want het verhaal vervolgt gewoon waar het vorige is geëindigd en er wordt heel wat verwezen naar gebeurtenissen uit vorige delen.
Het verhaal loopt voor Raven niet af zoals ze had gewild. De vraag is of er nog een vervolg komt dat haar recht doet.

Pol Van Damme - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Borgermans   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Slaves

Jaartal
2022

ISBN
9789044845587

Aantal pagina's
583

Prijs
€24,95