Slaves – Raven, deel 3

aanrader Coverafbeelding van: Slaves – Raven, deel 3

Trefwoord(en)
overleven
sciencefiction
toekomst
maatschappij

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

In zijn bezetenheid om Raven terug in zijn bezit te krijgen, trekt Seamus de aandacht van veel machtigere personen. Daardoor mislukt zijn plan. Raven is na haar doortocht in ‘Het reservaat’ geen willoos iemand meer. Ze ontsnapt, maar wordt achterna gezeten door een verbeten slavenjager. In een onherbergzame vijandige omgeving moet Raven al haar skills gebruiken om uit zijn handen te blijven. Maar waar kan ze naartoe?

Dit is het vijfde deel uit de reeks ‘Slaves’ en het derde over Raven, waarin de lezer haar volgt op haar tocht door streken die volledig verwoest zijn door klimaatverandering, wateroorlogen of chemische mislukkingen van machtige overheidsinstanties.
Om het verhaal echt te kunnen volgen is het wel noodzakelijk om de vorige delen van de reeks eerst te lezen. Een hele klus want het zijn dikke ‘pillen’ om te lezen. Maar ze zijn stuk voor stuk bijzonder spannend en houden de lezer gekluisterd aan het boek.
Het verhaal wordt – zoals in de vorige delen – verteld vanuit Ravens standpunt, in de ik-vorm. De lezer leeft dus mee met haar overlevingstocht en de dingen die haar bedreigen of overkomen. Maar hij/zij krijgt evengoed een beeld van haar twijfels of wanneer de moed haar in de schoenen zinkt. Toch blijkt ze over een onwrikbaar vermogen te beschikken om te overleven en elke kans te grijpen om dichter bij haar doel te geraken.
Net als de vorige delen van deze schitterende reeks is de spanning nagelbijtend en soms bijna ondraaglijk. Ook nu weer wordt elk nieuw hoofdstuk voorafgegaan door enkele korte zinnetjes of slechts enkele woorden die weergeven wat Ravens kwelgeest Seamus uitspookt. Die korte stukjes staan eveneens in de ik-vorm. Het is een echte krachttoer van de auteur om in deze erg korte stukjes toch een duidelijk beeld te geven van wat Seamus bekokstoofd of wat er misloopt.
Razend spannend deel van de reeks dat alweer met een ‘cliffhanger’ eindigt en de lezer popelend naar het vervolg achterlaat.
En eveneens alweer een bijzonder sterke aanrader!

Pol Van Damme - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Borgermans   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Slaves

Jaartal
2019

ISBN
9789044837483

Aantal pagina's
534

Prijs
€24,95