Slaves – Raven, deel 2

aanrader Coverafbeelding van: Slaves – Raven, deel 2

Trefwoord(en)
overleven
vriendschap
dreiging
wantrouwen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Winter 2558. Raven laat zich overhalen om haar opgebouwde plek bovengronds om te ruilen naar een plek in de mijn. In de winter zou het te koud zijn om buiten te overleven. Tot haar ergernis en frustratie ziet ze hoe haar vriend Lewin haar moeizaam opgebouwde plek ontmantelt zonder haar in te lichten. Daarnaast wil hij ook niet naar haar luisteren. De problemen stapelen zich op en de mijnbewoners keren zich tegen Raven. Waar is ze nog veilig?

Al wordt vermeld dat de delen van deze reeks afzonderlijk te lezen zijn, toch zal iemand die het eerste deel over Raven niet gelezen heeft moeilijk kunnen volgen. De onderlinge relaties tussen de verschillende personages die trachten te overleven in ‘het Reservaat’ zijn in het eerste deel opgebouwd en evolueren verder in dit deel. Net als in het vorige deel wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van Raven, in de ik-vorm. De lezer ervaart dus mee hoe Raven reageert op de gebeurtenissen waarin zij zowat alles verliest wat ze in het eerste deel heeft opgebouwd. Ook haar relaties met andere personages komen meer en meer onder druk te staan.
En ook nu weer wordt elk nieuw hoofdstuk voorafgegaan door enkele korte zinnetjes of slechts enkele woorden die weergeven wat Ravens kwelgeest Seamus uitspookt, mijlenver verwijderd van waar Raven zich bevindt. Maar hij lijkt de touwtjes in handen te hebben door zijn gekonkel en kruiperij bij hoger geplaatste machthebbers. Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in een bijzonder snel tempo op zodat de lezer geboeid blijft.
Razend spannend deel van de reeks dat met een ‘cliffhanger’ eindigt en de lezer popelend naar het vervolg achterlaat.
Een aanrader!

Pol Van Damme - september 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Borgermans   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Slaves

Jaartal
2018

ISBN
9789044833195

Aantal pagina's
530

Prijs
€23,95