Slaves – Raven, deel 1

aanrader Coverafbeelding van: Slaves – Raven, deel 1

Trefwoord(en)
toekomst
macht
slavernij
overleven

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

2558. Raven zit op een Delicatus Slavenschool. Delicatusslaven worden verkocht aan Genoten die hen naar willekeur kunnen behandelen. Zij zijn hun leven niet zeker. De zoon van de directeur van de Slavenschool maakt Raven het leven niet gemakkelijk. Het lukt Raven om een belangrijke Genoot te overtuigen haar te kopen. Haar geluk is echter van korte duur. De Genoot wordt vermoord en de verdenking valt op Raven. Zij wordt verbannen naar een onherbergzaam afgesloten gebied waar ze alles op alles zal moeten zetten om er te overleven. Maar of dat lukt?

Een zoveelste toekomstverhaal waarin een dystopische maatschappij wordt geschetst. Er zijn superrijken en machtigen die in weelde leven in een afgesloten beveiligde buurt, terwijl vele gewone mensen moeten zien te overleven met wat ze kunnen vinden of afnemen van iemand anders. De slaven van zulke Delicatus Slavenschool zijn volledig afhankelijk van de persoon die hen koopt en hebben niets zelf te beslissen. Door haar opstandigheid werkt Raven zich in de problemen en belandt in een streek die opgegeven is en helemaal wordt beheerd door de ‘wet van de sterkste’. Het verhaal doet denken aan de trilogie van ‘Matched – Crossed – Reached’ die zich eveneens in de toekomst afspeelt en waar opstandige elementen worden afgevoerd naar een gebied waar normaal gezien niet te overleven valt.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Raven. De lezer beleeft mee wat haar overkomt, zowel op de Slavenschool als bij haar meester de Genoot en eveneens welke gevaren ze het hoofd moet zien te bieden in dat onherbergzame gebied waar ze naar verbannen wordt.
Origineel zijn wel de erg korte stukjes die telkens een nieuw hoofdstuk voorafgaan en door enkele zinnetjes of soms zelfs maar enkele woorden toch aan de lezer de handelswijze duidelijk maken van een ander belangrijk personage en zijn reacties op de gebeurtenissen.
Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op zodat de lezer geboeid blijft.
Het verhaal is wel een afgerond geheel maar het wordt uiteraard vervolgd.
Ontspannende lectuur voor een hele tijd leesplezier.

Winnaar van de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen 2018.

Pol Van Damme - januari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Borgermans   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Slaves

Jaartal
2016

ISBN
9789044828689

Aantal pagina's
488

Prijs
€18,95