Slaves – Dante, deel 3

Coverafbeelding van: Slaves – Dante, deel 3

Trefwoord(en)
toekomst
zoektochten
maatschappij
opstand
spanning

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Dante is een Hunter geworden. In dienst van een Genoot gaat hij op zoek naar de ontsnapte slavin Raven. Hij wil haar echter in veiligheid brengen tegen zijn opdrachtgever. Maar hij raakt zelf verstrikt in allerhande onfrisse gebeurtenissen. Hij wordt tegengewerkt en gemanipuleerd door machtige Genoten die achter de schermen aan de touwtjes trekken. Kan hij Raven vinden voordat zij haar doden?

Dit is het zesde deel uit de onwaarschijnlijk sterke reeks ‘Slaves’. Eigenlijk krijgt de lezer hetzelfde verhaal verteld uit deel 5, maar dan verteld vanuit het standpunt van Dante die achter Raven aan zit. Waarbij de lezer dus al weet waar en hoe Raven uit zijn handen zal blijven. Dat neemt wel een deel van de spanning weg. Anderzijds raakt Dante hoe langer hoe meer verstrikt in de netten van machtige Genoten die hij allemaal moet zien te paaien om zelf niet in ongenade te vallen. Niet voor niets krijgen de delen van het verhaal een titel mee van termen uit het pokerspel. Want dit is wat de personages allemaal doen in hun pogingen om machtiger te worden of hun doel te bereiken.
Er wordt heel wat afgepraat in dit deel en ook dat doet de aandacht van de lezer enigszins verslappen. Soms zijn de gebeurtenissen minder goed voor te stellen en vrij chaotisch. Waarbij de lezer niet goed weet wat de bedoeling is van sommige  gebeurtenissen of gesprekken die Dante voert met zijn vrienden of zijn opdrachtgevers.
Eigenlijk zou de lezer voor een goed overzicht deel 5 en deel 6 ‘simultaan’ moeten kunnen lezen, bij wijze van spreken. Zodat de lezer enerzijds Ravens ontsnappingspogingen en bedreigingen kent en anderzijds weet wat Dante doet.
Het verhaal wordt – zoals in de vorige delen – verteld vanuit Dantes standpunt, in de ik-vorm. De lezer volgt dus mee de gebeurtenissen zoals Dante ze ervaart en hoe hij erop reageert. Ook nu weer wordt elk nieuw hoofdstuk voorafgegaan door enkele korte zinnetjes die weergeven wat een ander personage bekokstooft. Die korte stukjes staan eveneens in de ik-vorm. Het is een knap staaltje schrijfkunst om in deze erg korte stukjes toch een duidelijk beeld te geven van wat er zich op een andere plaats afspeelt, maar dat toch nodig is voor het verhaal.
Helaas is de redactie van dit deel niet zorgvuldig gebeurd en staan er woorden teveel of op een verkeerde plaats zodat een aantal zinnen niet kloppen. Al zal de leesvaardigheid van de doelgroep wel groot genoeg zijn om de foute zinnen toch correct te begrijpen.
Minder spannend deel uit de reeks dat op dezelfde wijze eindigt als het vorige. Het is uitkijken of het volgende deel ‘verlossing’ zal brengen bij de lezer over wat er nog te gebeuren staat.

Pol Van Damme - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Borgermans   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Slaves

Jaartal
2020

ISBN
9789044840483

Aantal pagina's
643

Prijs
€23,95