Slangenkoorts – Vic Falls Missions 3

Coverafbeelding van: Slangenkoorts – Vic Falls Missions 3

Trefwoord(en)
spionage
thrillers
drugs
wraak

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

In de zoektocht naar de herkomst van een nieuwe, erg verslavende partydrug wordt Vic onder een dekmantel naar een heropvoedingskamp in Borneo gestuurd. De andere leden van het SPAT zullen kolonel Henry helpen bij de bijeenkomst van de Murray-clan in Schotland. Maar er zijn kapers op de kust en die hebben duistere plannen.

Dit is het derde deel uit de reeks ‘Vic Falls Missions’ en heeft twee door elkaar lopende verhaallijnen met nog een zijsprongetje naar een verhaallijn uit het vorige deel. Het verhaal draait voornamelijk rond Vic die in Borneo belandt en Marcus die een eenpersoonsmissie voert. De gebeurtenissen in Schotland zijn eveneens een uitloper van een verhaallijn uit het vorige deel.
Ook nu volgen de gebeurtenissen elkaar in snel tempo op en komen de jongeren in een aantal gevaarlijke situaties terecht. Er komen ook in dit verhaal veel verschillende  personages aan bod en de lezer moet ze allemaal zien uit elkaar te houden. Deze reeks gebruikt net als de verhalen van Alex Rider, Team Mortis, Bodyguard en Boy Nobody, jongeren om spionageopdrachten uit te voeren. Dat levert vlot leesbare en voortdenderende actie op.
Het verhaal wordt verteld door een alwetend auteur die heel snel verspringt van vertelstandpunt en de lezer enkel de informatie geeft die hij op dat moment wil prijsgeven, om de spanning erin te houden. Naast de vele actie geeft de auteur de lezer ook informatie mee over bepaalde reële plaatsen of zaken die in het verhaal voorkomen maar die niet echt noodzakelijk is voor de voortgang van het verhaal. Misschien maken ze de lezer nieuwsgierig om er meer over te weten te komen. De verschillende personages zijn gekend uit de vorige delen van de reeks. Helemaal vooraan worden al deze personages nog kort voorgesteld in een soort geheim dossiertje.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Kate Kriske

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
Vic Falls Missions

Jaartal
2018

ISBN
9789461318039

Aantal pagina's
221

Prijs
€16,99