Slaap je?

Coverafbeelding van: Slaap je?

Trefwoord(en)
honden
slapen gaan
wakker
rust
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Acht honden trachten in evenveel stapelbedden de slaap te vatten. Maar terwijl Popov onophoudelijk ronkt en snurkt, worden zij een voor een wakker. Nono mag bij Misja gaan liggen voor een verhaaltje. Pedro wil het deken van Nono lenen om te kunnen slapen en Zaza wil ruilen van bed. Kaki wil een slokje uit het glas van Zaza, en zo gaat het maar door. Rust is er niet meer te vinden, maar Popov slaapt door alles heen. Uiteindelijk belanden alle honden in het bed van Misja, en dan is het ochtend en wordt Popov blij wakker…

Dit vrolijke stapelverhaal vol herkenbare humor in een stevige kartonversie, bouwt zich gestaag op naar een prettig en deugddoend slot. Je leeft als lezer/kijker moeiteloos mee met al deze verschillende karakters. Ondertussen is het fijn om te ontdekken hoe elk dier zijn eigen verhaallijn ontwikkelt doorheen de grote lijn.
De expressieve prenten in hoofdzakelijk nachtelijk blauw vatten goed de sfeer van vrienden met elkaar in één slaapkamer. Hoe het licht evolueert, lamp per lamp, tot uiteindelijk het gordijn open gaat en de zon binnen komt. Ook mooi hoe elk dier zijn eigen uiterlijk en expressie heeft, wat de herkenning vergemakkelijkt en je helpt bij het zoeken en het vinden van de verschillende verhaallijnen.
Een origineel verhaal om elke avond weer te herhalen… En te herhalen… En te herhalen… Tot je de slaap kan vatten.

Eric Vanthillo - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Dorothée de Monfreid

Illustrator
Dorothée de Monfreid

Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren   


Jaartal
2019

ISBN
9789089672902

Aantal pagina's
24

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Dodo

Vertaler(s)
Berd Ruttenberg