Sky is the limit

Coverafbeelding van: Sky is the limit

Trefwoord(en)
verhuizen
vriendschap
boos
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Sky is woedend. Haar ouders willen verhuizen naar Vlieland. Een eiland, wat valt daar nu te beleven? Ze hebben er al enkele jaren hun vakantie doorgebracht, maar om er nu te gaan wonen? Sky wil haar vriendinnen en haar hobby’s niet opgeven maar de verhuis gaat door, ondanks al haar protesten. Haar nieuwe school is erg klein en ze voelt geen klik met de eilandkinderen. Wanneer haar moeder start met een Bed & Breakfast voelt ze zich thuis ook niet meer op haar gemak. Maar dan komt de zomer. Haar klasgenoten laten haar het plezier ontdekken van de plaatselijke camping en Sky wordt verliefd. Maar als Jonas weer naar huis vertrekt, merkt ze al snel dat een vakantieliefde niet blijvend is. Ondertussen probeert ze contact te houden met haar beste vriendin Pip. Maar omdat ze zo gericht is op haar eigen gevoelens ontdekt ze pas laat dat er met Pip iets mis is. En dan gaat haar nieuwe eilandvriendin studeren op het vasteland. Dat is de laatste druppel.

Vanaf de eerste bladzijde voel je het verzet van Sky tegen de verhuis. Hoe enthousiast haar ouders ook zijn, ze kunnen Sky niet overtuigen. Ze blijft slechtgezind, wil nooit toegeven dat er af en toe ook iets leuks gebeurt en ze wil zich vooral niet aanpassen. Even denk je dat alle problemen achter de rug zijn wanneer Sky een heerlijke zomervakantie meemaakt. Maar daarna gaat het nog slechter, voelt ze nog harder de grenzen van het eiland. Dat er ondertussen ook nog andere belangrijke zaken gebeuren valt haar niet op.
De gevoelens van Sky komen zeer realistisch en duidelijk in beeld. Sommige lezers vinden misschien dat ze overdrijft, maar voor Sky verandert haar hele leefwereld zo ingrijpend dat het toch geloofwaardig overkomt. Het einde is wel heel hoopvol, daar lijkt alles toch wat minder realistisch. De vlotte verstelstijl en de herkenbaarheid maken dit verhaal voor meisjes extra aantrekkelijk.

Mik Ghys - februari 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Caja Cazemier   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2015

ISBN
9789021674926

Aantal pagina's
165

Prijs
€14,99