Skandar en de Eerste Ruiter – Skandar, deel 2

aanrader Coverafbeelding van: Skandar en de Eerste Ruiter – Skandar, deel 2

Trefwoord(en)
eenhoorns
avontuur
magie
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Na zijn spannende avonturen op Eenhoorneiland in ‘Skandar en de eenhoorndief’ mag Skandar aan zijn opleiding tot eenhoornruiter beginnen. Maar wanneer er op het eiland dode wilde eenhoorns gevonden worden, is hij de eerste verdachte. Want alleen geestruiters kunnen wilde eenhoorns doden en Skandar is na een moeilijke periode de eerste geestruiter die weer een opleiding mag volgen. Steeds meer geruchten en wilde verhalen maken van Skandar een gevreesde buitenstaander, die het Eenhoorneiland in gevaar zou brengen. Gelukkig heeft hij drie vrienden die samen met hem Eenhoorneiland willen redden en de echte daders van het onheil willen ontmaskeren.

Dit is opnieuw een fascinerend en spannend avontuur waarbij de eenhoorns geen gezellige lieverdjes zijn maar wilde en gevaarlijke woestelingen. De magie in dit verhaal is knap verweven met het avontuur en de gevaarlijke gebeurtenissen. De personages zijn goed gekozen en raak getypeerd, ze vormen een perfect team en ideale vriendengroep. Daar tegenover staat de dreiging van De Wever en haar plannen met de eenhoorns. De vele intriges rond De Wever en bij de opleidingsverantwoordelijken zorgen voor extra spanning.
Naast die spannende avonturen is er ook veel aandacht voor diverse gevoelens bij de hoofdpersonages. Skandar is bezorgd om zijn zus, hij heeft medelijden met haar en voelt zich schuldig omdat hij eenhoornruiter mag worden en zij niet. Bobby wil liever als zichzelf in de schijnwerpers staan dan als de vriendin van die gevaarlijke geestruiter. Mitchell blijft worstelen met de hoge verwachtingen van zijn vader en Flo, de onzekerste van het viertal, leert dapper opkomen voor wat ze belangrijk vindt. Al deze gevoelens vinden een plek tussen de vele spannende momenten.
Het tijdsverloop is chronologisch, maar wordt af en toe onderbroken door een blik op het leven van Kenna, Skandars zus. Zij raakt op een bijzondere manier betrokken bij alle gebeurtenissen op het eiland en lijkt een belangrijke rol te gaan spelen in de volgende avonturen van Skandar.
Dit boek is een stevige aanrader, net als het vorige deel van deze reeks. En er is nog meer op komst want de opleiding van Skandar is nog niet afgerond.

Mik Ghys - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
A.F. Steadman   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Skandar

Jaartal
2023

ISBN
9789045126630

Aantal pagina's
452

Prijs
€20,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Skandar and the Phantom Rider

Vertaler(s)
Maria Postema