Skandar en de eenhoorndief

aanrader Coverafbeelding van: Skandar en de eenhoorndief

Trefwoord(en)
eenhoorn
machtsstrijd
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Skandar droomt ervan om eenhoornrijder te worden en mee te doen aan het Chaoskampioenschap. Als bewoner van het vasteland mag hij als dertienjarige meedoen aan het ruiterexamen. Als hij slaagt, mag hij naar het Eiland om te proberen de Brondeur te openen. Daarachter liggen eenhoorneieren die voorbestemd zijn voor enkele gelukkigen. Skandar is er rotsvast van overtuigd dat er voor hem een eenhoorn klaarligt. Maar plots wordt hij geweigerd voor het ruiterexamen. Hij voelt zich wanhopig tot een onbekende eenhoornrijder hem ’s nachts komt ophalen en stiekem naar het Eiland brengt. Daar glipt hij ongemerkt tussen de andere kandidaten en slaagt erin de Brondeur te openen. Wanneer zijn eenhoorn uit zijn ei komt, blijkt hij een Geestvechter te zijn, want hij is gekoppeld aan het vijfde element, Geest. En dat element is verboden sinds een grote moordpartij en door een recente dreiging. Skandar, die daardoor ook een geestvechter is, moet dat geheim houden. Wat erg moeilijk wordt tijdens zijn opleiding en hem geregeld in gevaar brengt. Gelukkig heeft hij vanaf die eerste ontdekking drie vrienden die hem door dik en dun steunen. Uiteindelijk beseft Skandar dat hij, als geestvechter, het zal moeten opnemen tegen De Wever, die een gevaar is voor het Eiland en het Vasteland. Hij wil immers met gevaarlijke, ongebonden eenhoorns de macht grijpen. Het wordt een gevaarlijke strijd, waarbij het onmogelijk wordt om zijn geheim te bewaren…

Dit intrigerende avonturenverhaal zit boordevol spanning, van het begin tot het einde. Geen lieftallige vrolijke eenhoorns in dit verhaal, maar bloeddorstige gevaarlijke wezens die alleen door hun band met hun ruiter beheersbaar worden. De droom om ruiter te worden vraagt heel wat moed en zin voor avontuur, wat Skandar dan ook aanzet om illegaal naar het Eiland te vertrekken. Vanaf dat moment weet de lezer dat dit geen gewoon avontuurtje wordt, maar een levensgevaarlijke keuze die altijd en overal geheim moet gehouden worden. Toch is Skandar geen eenzaat, wat contrasteert met zijn leven op het vasteland. Daar had hij geen vrienden, alleen een goede band met zijn zus. Op het Eiland maakt hij al erg snel drie vrienden, die hem steunen in zijn acties en zo ook zelf moediger worden.
Dit is een spannend en fantasierijk verhaal, dat je meesleurt in de gevaarlijke wereld van bloeddorstige eenhoorns en magische krachten. Het speelt zich af in een fascinerende wereld waar je nog meer van wil weten. Wat waarschijnlijk wel zal gebeuren want het gevaar is nog niet verdwenen.
Een superspannend en magisch verhaal vol gevaarlijke eenhoorns. Een aanrader!

Mik Ghys - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
A.F. Steadman   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2022

ISBN
9789045126623

Aantal pagina's
409

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Skandar and the Unicorn Thief

Vertaler(s)
Maria Postema