Sinterklaasliedjes

Coverafbeelding van: Sinterklaasliedjes

Trefwoord(en)
Sinterklaas
liedjes
zingen

Genre
liedjesboek

Vanaf
3 jaar

Zie de maan schijnt door de bomen… Sinterklaas kapoentje… De zak van Sinterklaas… Sinterklaas goed heilig man… Wie komt er alle jaren?… Hoor de wind waait door de bomen…
Ben je bij het lezen van deze openingszinnen al aan het meezingen of neuriën? Logisch, want deze oerklassiekers krijgt niemand kapot.
Hier waren ze voor Mark Janssen inspiratie tot een groot prentenboek vol fantasie.
Het grote formaat (33cmx25cm) laat de kleurrijke prenten die telkens 2 pagina’s in beslag nemen volledig tot hun recht komen. Hij tekent en schildert sfeervolle taferelen vol fantasie en spanning: de pietjes die een zak snoepgoed uit de zee moeten redden, hoe ze tegen de wind landinwaarts fietsen, hoe ze een pietje uit de gracht moeten vissen, hoe ze balanceren op de daken en tussen de bomen, enzovoort… Tot ze uiteindelijk… Want de goedheiligman, die zie je pas op het einde van het verhaal. Dit slimme accent creëert een fijne spanning naar het einde toe.
Is er een link tussen de liedjes en het getekende verhaal? Zeker wel, maar Janssen gaat veel verder in zijn fantasie en associeert er vrijelijk op los. Waardoor het geheel een erg fijn boek is geworden dat  je eigen fantasie aanspreekt.
De pietjes komen tegemoet aan de nieuwe visie op wie Sinterklaas aan zijn rechterzijde heeft. Doorheen hun avonturen begrijp je best waarom ze op het einde zwarte snoeten hebben. Janssen verbeeldt ze wel erg kinderlijk, wat even wennen is, maar kinderen zullen zich daardoor des te sneller identificeren met hen.
Op de prenten staan de liedjesteksten (12 in totaal) afgedrukt, wat het meezingen bevordert. Voor wie er graag de muziek bij hoort, leidt de uitgeverij je naar Spotify, waar je de liedjes kan horen onder de artiestennaam ‘Lemniscaat’. Een mooie aanvulling van dit geheel.
En zo kan je uren kijken, verzinnen, luisteren en meezingen bij al deze tekenpracht.

Eric Vanthillo - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Mark Janssen   

Illustrator
Mark Janssen   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047712213

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,95