Sint redt een kind

Coverafbeelding van: Sint redt een kind

Trefwoord(en)
Sinterklaas
redden
stormen
zee

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Het is altijd fijn om nieuwe verhalen te ontdekken over Sinterklaas; om te zien hoe nieuwe auteurs en illustratoren met een frisse creativiteit hun verbeelding loslaten op een personage met mythische proporties.
Zoals in dit geval, waarbij de bekende Vlaamse cabaretier, acteur, vertolker van vele typetjes en auteur Walter Baele zijn tanden heeft gezet in een origineel verhaal waarbij de Sint een kind redt. Greet Bosschaert schilderde met grove verfstreken expressieve prenten vol leven en kleur.
Terwijl Sinterklaas en de Pieten op weg zijn naar ons land, komt hun schip in een storm terecht en zien zij een klein bootje op drift met daarin een kleine jongen. Sint en de Pieten ontfermen zich over het jongetje, wat heel wat problemen met zich meebrengt. Sinterklaas verwondert zich over het wel en wee van kleine kinderen en bewondert alle ouders met het vele werk dat opvoeden met zich meebrengt.
De tekst, doorspekt met expressieve dialogen, laat zich lekker voorlezen. Hij staat ook afgedrukt in verschillende lettertypes die het voorlezen vergemakkelijken. Maar het zijn vooral de prenten die je aandacht opeisen. Grootse en imponerende sferen prikkelen je verbeelding en doen je meeleven met het avontuur dat Sint en de Pieten en de kleine jongen beleven. Elk kind zal zich moeiteloos herkennen in de kleine jongen en met gemak meeleven met hoe hij gered wordt.
‘Wish it was real’…

Eric Vanthillo - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Walter Baele

Illustrator
Greet Bosschaert

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2023

ISBN
9789462917217

Aantal pagina's
34

Prijs
€17,95