Simon Superspook

Coverafbeelding van: Simon Superspook

Trefwoord(en)
spoken
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Simon Superspook is een professionele bangmaker. Nadat hij zowat overal al eens rondgespookt heeft, krijgt hij een overplaatsing naar een huis. Zijn eerste spookhuis. Daar horen vaste spokenklusjes bij, zoals ’s nachts op zolder rondstampen, wc’s doorspoelen, dingen verstoppen of verplaatsen en griezelig voor het raam staan in heel oude kleren. Maar hij heeft ook tijd voor zijn hobby’s: borduren, schilderen, Frans leren en een boek schrijven. Maar dan komen er nieuwe bewoners in het huis: een oma met haar kleinzoon Chester. Die wil vrienden worden met Simon maar die heeft een ander plan. Hij wil Chester zijn spokenklusjes laten doen zodat hij meer tijd heeft voor zijn hobby’s. Maar daar krijgt hij spijt van, zodat hij overdag Chester gaat helpen met zijn klusjes. En zo worden ze toch hele goede vrienden.

Simon Superspook is een boek boordevol humor. Al wat Simon moet doen of bedenkt is al grappig, maar de illustraties maken het nog veel leuker. Zo is het supergrappig om te zien hoe Simon probeert om een beer te doen schrikken (heel erg moeilijk!). Zijn spokenklusjes zijn ook grappig, maar zijn hobby’s zijn dat nog meer.  En zo zorgt dit verhaal voortdurend voor grappige verrassingen. Heerlijk!
De tekst leest prettig voor en de dialogen werden verwerkt in tekstballonnen, wat voor extra dynamiek zorgt in de illustraties. Die zijn grappig, speels en erg expressief.
Een hilarisch prentenboek over een vriendschap met een spook.

Mik Ghys - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Cale Atkinson   

Uitgeverij
Flamingo   
BBNC   


Jaartal
2021

ISBN
9789045326276

Aantal pagina's
46

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Sir Simon: Super Scarer

Vertaler(s)
Denise Bos