Silas en de wolf

Coverafbeelding van: Silas en de wolf

Trefwoord(en)
eenoudergezin
verhuizen
vriendschap
winter

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Silas verhuist naar een klein dorp in Het Zuiden. Hij leert er nieuwe vrienden kennen, waaronder de doortastende Rinke. In het tehuis waar zijn moeder werkt, woont ook de blinde Johanna. Als Silas haar beter leert kennen, worden ze bevriend.
In de omgeving blijkt een wolf rond te dwalen. Het bos in gaan, is dus geen goed idee. Toch gaat Silas het bos in. En Rinke kent er de weg, want er is een jagershut waarin de jagers samenkomen. Maar hoe zit het dan met de wolf?

Een verhaal over een jongen die zich moet aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. De komst van wolven in onze streken is mee in het verhaal verwerkt waarbij ook het gegeven van de jacht een rol krijgt.
Het verhaal is geschreven vanuit het standpunt van Silas. De lezer ervaart de omgeving zoals Silas dat doet. Onwennig in het begin, maar eenmaal hij enkele vrienden heeft, krijgt hij meer zelfvertrouwen. De omgang van iemand met een beperking – de blinde Johanna – wordt mooi verwoord. Eerst is Silas bang van de vrouw en wil hij er niets mee te maken hebben, maar eenmaal het ijs gebroken is, verbetert hun relatie heel sterk.
De personages worden levensecht beschreven. Vooral de houding van de kinderen tegenover elkaar en tegenover volwassenen is heel herkenbaar.
Een klein verhaal over zich aanpassen in een nieuwe omgeving, waarin ook een actueel thema werd verwerkt.

Pol Van Damme - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Selma Noort   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2018

ISBN
9789025875404

Aantal pagina's
150

Prijs
€13,99