Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom

Coverafbeelding van: Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom

Trefwoord(en)
spionage
saboteren
dierenliefde
uitvindingen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Siem heeft met de hulp van zijn struisvogel Struis heel toevallig een heerlijk parfum uitgevonden waar zijn ouders, die een parfumfabriek hebben, heel erg gelukkig om waren. Nu zijn Siems ouders volop bezig met de uitvinding van een nieuw geurtje. Maar de jaloerse Karel Meur, die ook directeur is van een parfumfabriek, wil hen saboteren. Daarom stuurt hij hen tickets voor een beurs in Australië, terwijl hij als vermomde oppas op Siem zal letten. Zo hoopt hij het geheime laboratorium te vinden van Siems ouders en dat te vernietigen. Wat een eenvoudig plan leek, lijkt toch niet vlot te lopen. Want Siem werkt ondertussen met Jannes aan een andere uitvinding: een wasstraat voor struisvogels zodat Struis eindelijk lekker zal ruiken en mee in huis mag. En dat zorgt voor heel wat verwarring bij Karel.

Een heerlijk boek vol misverstanden. De personages worden erg karikaturaal voorgesteld en dat maakt het nu juist zo komisch. Want de als vrouw verklede Karel Meurs brengt je elke keer weer aan het lachen. Net als al zijn pogingen om Siem uit te horen. Die vertelt niets raars, maar omdat je als lezer weet waar Karel naar op zoek is, besef je onmiddellijk dat al wat Siem vertelt, verkeerd begrepen zal worden. En dat zorgt voor heel wat voorpret bij de lezer. En wanneer het dan werkelijk misloopt, is het nog grappiger.
De tekst leest vlot en is naast de grappige insteek nog spannend ook. Want zal Karel zijn doel kunnen bereiken? En zal Siem Struis lekker kunnen laten ruiken? De expressieve illustraties, met af en toe struisvogels met boodschappen op een bord, zijn grappig en passen perfect bij het verhaal.
Een hilarisch nieuw avontuur van Siem en zijn struisvogel.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tosca Menten   

Illustrator
Katrien Holland   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2019

ISBN
9789000366927

Aantal pagina's
244

Prijs
€15,00