Siebe en zijn vrienden

De beste vrienden van Siebe zijn Kip, Mette en opa. Maar opa is ziek en ligt in het ziekenhuis. Dat maakt Siebe erg ongerust, hij mist opa. Maar gelukkig geneest opa. Dat komt goed uit want hij moet zwemles geven aan Mette. Die wordt uitgelachen door klasgenoten omdat ze niet in het water durft. Siebe wil haar helpen. En als dank wil Mette hem leren om in haar boom te klimmen, want daar is Siebe dan weer bang voor. Af en toe maken Siebe en Mette ruzie, maar dat duurt nooit lang. Ze zijn immers beste vrienden.

Dit boek groeit mee met beginnende lezers. Het start met AVI 3 / E3 en loopt door naar AVI 4 / M4. De belevenissen van Siebe en Mette worden vlot verteld en zijn op een eenvoudige manier best spannend. Jonge lezers worden zo mee in het verhaal getrokken en worden gestimuleerd om verder te lezen. Zo groeit terwijl ze lezen hun leesniveau.
De verwerkte thema’s zijn duidelijk en herkenbaar. Een zieke opa, gaan zwemmen , pesten, bang zijn om in een boom te klimmen: het zijn allemaal onderwerpen die aansluiten bij de leefwereld van jonge lezers. Heldere illustraties die niet veel lijnen nodig hebben om veel te vertellen brengen Siebe en zijn omgeving raak in beeld.
Een aantrekkelijk leesboek voor jonge lezers.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Moniek Vermeulen   

Illustrator
Leen Van Durme

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462914896

Aantal pagina's
77

Prijs
€13,95