Show Stealer

Hoshiko en Ben zijn dan wel ontsnapt uit het circus, maar leven ondergedoken van dag tot dag. Tot het onvermijdelijke gebeurt: ze worden ontdekt. Ben kan voor zijn metgezellen een uitweg bedenken maar zal daarna de confrontatie moeten aangaan met zijn moeder. Hoshiko op haar beurt zal er alles aan doen om Ben terug te vinden. Maar daarvoor moet ze terug naar het circus…

Dit is het vervolg op ‘Showstopper’. Het is niet mogelijk om dit verhaal afzonderlijk te lezen omdat de personages en gebeurtenissen uit het eerste verhaal hier gewoon een vervolg krijgen.
Opnieuw wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van de twee hoofdpersonages: Hoshiko en Ben. Door de korte hoofdstukken houdt het verhaal de lezer in de ban omdat die telkens wil weten hoe het verder verloopt met het personage. Het verhaal verloopt chronologisch Het wil de lezer ook duidelijk maken om verder te kijken dan zijn/haar eigen situatie en ongelijkheid niet zomaar te aanvaarden.
Hoshiko realiseert zich dat de wereld ingewikkelder in elkaar zit dan ze zich had voorgesteld. En Ben ontdekt hoeveel zijn eigen moeder over heeft om haar machtspositie te behouden.
Hoewel de spanning stelselmatig wordt opgebouwd naar een finale toe en de gebeurtenissen elkaar in snel tempo opvolgen, zitten er in het verhaal toch enkele te toevallige toevalligheden. Dat is wel jammer want ze doen afbreuk aan het geheel van het verhaal. Toch blijft het een spannend verhaal dat de lezer geboeid houdt tot het einde en de lezer tot nadenken aanzet.
Een allerlaatste hoofdstukje (vanuit het standpunt van een ander personage) geeft een mogelijk vervolg aan. Afwachten maar.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Hayley Barker

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2018

ISBN
9789026143816

Aantal pagina's
426

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Show Stealer

Vertaler(s)
Marie-Louise van Dongen