Serafina en het versplinterde hart

Er is iets vreemds aan de hand met Serafina. Als ze uiteindelijk ontdekt wat het is, slaat de twijfel en onzekerheid toe. Ze weet niet hoe ze dit moet aanpakken. Tot ze iemand ontmoet die haar zou kunnen helpen. Maar wil die dat wel? Ondertussen ontdekt ze opnieuw een ernstige dreiging die het op de familie Vanderbilt gemunt heeft. Een duistere kracht die dood en vernieling zaait. Met haar vriend Braeden bedenkt ze een plan om het Kwade te bestrijden. Maar het Kwade is sterker dan ooit tevoren.

Dit derde avontuur uit de reeks over Serafina is in de eerste helft bijzonder bevreemdend maar eveneens bijzonder intrigerend. De lezer wil – net als Serafina – weten wat er aan de hand is. Het verhaal kan daardoor in twee verhaallijnen verdeeld worden, al zijn ze heel sterk en onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Serafina. De lezer krijgt dus ook het beeld van het huis, zijn bewoners en de omgeving, gezien door de ogen van Serafina. Doorheen het verhaal geeft de auteur heel wat levenswijsheden of doordenkertjes mee die in dit verhaal soms wat te overduidelijk overkomen. Een dieper gravende lezer zou mogelijk ook meerdere lagen in het verhaal kunnen ontdekken.
Hoewel Serafina alles behalve een normaal meisje is, komt ze heel herkenbaar over. Er zit ook nu weer erg veel magie in het verhaal, waaronder heel erg duistere. Deze magische gebeurtenissen worden heel goed verwoord en komen daardoor geloofwaardig over. Al is de lezer na het lezen van de eerste delen al wel gewend aan deze vormen van magie. Toch komen er nog nieuwe vormen bij en beschikt niet alleen Serafina over bijzondere krachten. Ook haar vriend Braeden blijkt over bijzondere gaven te beschikken.
Razend spannend, maar ook afrondend, verhaal over Serafina dat nog lang blijft nazinderen.
Een aanrader!

Pol Van Damme - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Robert Beatty   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Serafina

Jaartal
2018

ISBN
9789401442558

Aantal pagina's
369

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Serafina and the Splintered Heart

Vertaler(s)
Mireille Vroege