Serafina en de zeven sterren

aanrader Coverafbeelding van: Serafina en de zeven sterren

Trefwoord(en)
dreiging
magie
familie
avontuur
vriendschap
vriendschap met dieren

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Er heerst vrede rondom het domein Biltmore van de rijke meneer Vanderbilt en Serafina kan dit bijna niet geloven. Tot er een jachtgezelschap arriveert, waarbij, na een vreemd incident, alles overhoop wordt gehaald. Duistere krachten slaan aan het moorden en Serafina weet niet wie ze kan vertrouwen. Ze twijfelt zelfs heel erg aan zichzelf. Hoe moet ze de mensen en het huis Biltmore beschermen als die zich tegen haar keren?

Hoewel het derde deel van deze reeks een afronding leek, is dit toch nog een vervolg. Eigenlijk is het geen uitloper van de reeks maar een alleenstaand verhaal. Toch kan het niet apart gelezen worden, want de lezer heeft de informatie over de verschillende personages uit de vorige verhalen nodig om hun aard en onderlinge relaties te begrijpen.
Maar net als in de vorige delen, wordt de mysterieuze spanning opgedreven tot een explosieve finale. Die houdt de lezer bijzonder geboeid aan het verhaal. En zoals het in een vorig deel ook voor Serafina – en bij uitbreiding de lezer – onduidelijk en verwarrend is welk gevaar er dreigt, zijn het ook in dit verhaal in eerste instantie vreemde gebeurtenissen die zich in en om het domein afspelen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Serafina. De lezer krijgt dus ook het beeld van het huis, zijn bewoners en de omgeving, gezien door de ogen van Serafina. Doorheen het verhaal geeft de auteur ook deze keer wat levenswijsheden of doordenkertjes mee.
Net zoals de vorige avonturen van Serafina op het Biltmore-domein is het verhaal razend spannend en kan de lezer het boek pas wegleggen nadat de laatste pagina omgeslagen is.
Een aanrader, net zoals de hele reeks!

Pol Van Damme - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Robert Beatty   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Serafina

Jaartal
2020

ISBN
9789401463775

Aantal pagina's
348

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Serafina and the Seven Stars

Vertaler(s)
Mireille Vroege