Serafina en de kronkelstaf

Serafina is half kat, half meisje. De nacht is haar favoriete tijd. Op een nacht ziet ze een vreemd rijtuig waaruit een akelige man stapt, gevolgd door vijf woeste honden. Er volgt een angstaanjagende confrontatie. Serafina voelt een vreemde kracht die bezit neemt van het woud. Wat is de bedoeling? Hoe kan ze het landgoed van meneer Vanderbilt beschermen?

Dit is het tweede deel uit de reeks over Serafina die met haar vader in het souterrain van het landhuis van de familie Vanderbilt woont. Na haar vorige avontuur (Lees: Serafina en de zwarte mantel) heeft ze vriendschap gesloten met het neefje van meneer Vanderbilt, Braeden, en kan ze zich in de ‘bovenwereld’ vertonen. Al blijft Serafina liever in de schaduwen en ongezien.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Serafina. De lezer krijgt dus ook het beeld van het huis, zijn bewoners en de omgeving, gezien door de ogen van Serafina. Doorheen het verhaal geeft de auteur enkele levenswijsheden of doordenkertjes mee die erg goed ingebed zijn in het verhaal. En hoewel Serafina een niet geheel normaal meisje is, komt ze heel herkenbaar over. Er zit heel wat magie in het verhaal, waaronder een erg duistere, die goed verantwoord wordt en daardoor geloofwaardig overkomt. De auteur beschrijft heel erg uitgebreid de ruimtes in het huis en de personen die er op bezoek komen. De lezer krijgt daardoor een erg gedetailleerd beeld van de omgeving en de personages, maar die storen niet voor de voortgang van het verhaal..
Het personage van Serafina evolueert mee. Van het wat eenzame en wereldvreemde meisje uit het eerste verhaal is ze veranderd in een zelfzeker iemand die telkens weer een manier vindt om dreigingen het hoofd te bieden, al slaat ook bij haar meermaals de vertwijfeling toe. Net dat maakt haar personage zo geloofwaardig. Ze is daarnaast in en in goed en zal alles doen om het Kwade te bestrijden en het huis waar ze aanvaard wordt te beschermen. Ook haar vriendschap met Braeden wordt verder uitgediept en daarnaast leert ze ook iemand uit haar ‘kattenfamilie’ beter kennen en waarderen.
Spanning, magie, vriendschap en avontuur worden op een heel geloofwaardige manier met elkaar verweven. Door de snelle opeenvolging van de gebeurtenissen blijft de lezer geboeid tot het einde.
Een aanrader.

Pol Van Damme - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Robert Beatty   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Serafina

Jaartal
2017

ISBN
9789401442541

Aantal pagina's
388

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Serafina and the Twisted Staff

Vertaler(s)
Mireille Vroege