Sepia

Coverafbeelding van: Sepia

Trefwoord(en)
zeedieren
spelen
verloren
weetjes

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Sepia, het inktvisje, leeft ergens diep in de grote zee. Het liefst speelt zij verstoppertje tussen het koraalrif en de zeeanemonen met het zeepaardje. Maar op een keer is er een te sterke stroming en worden zij beiden meegesleurd naar onbekende gebieden in de zee. Noch de mantrarog noch de schildpad weten voor hen de weg terug. Dank zij Sepia’s ingebouwde supergereedschap kunnen zij ontsnappen aan de gevaarlijke haai. De walvis, die alle geheimen van de zee kent, kan hen weer naar huis brengen. Waar iedereen blij is dat zij terug zijn.

Het verhaal zelf heeft niet veel om het lijf: de tekst is omslachtig en mist spanning, zeker voor het jonge doelpubliek. Realiteit en fantasie vermengen zich op een gekunstelde manier.
Maar hiertegenover staan de prenten die ware pareltjes zijn vol details en kleur. Daarin toont de illustrator (die tevens de auteur is) een boeiende onderzeese wereld met fijne tekenpen en aangename kleuren. Het is meer dan duidelijk dat dit haar geliefde biotoop is. Tegelijkertijd versmelt ze hierin wel op een juiste wijze de realiteit met een speelse fantasie.
Achteraan, nadat Sepia en het zeepaardje weer veilig thuis zijn, vind je nog 2 grote uitklappagina’s die je haarfijn uit de doeken doen welke ingebouwde middelen de sepia of zeekat bezit om zich te verdedigen. Niet minder dan 14 verwonderlijke mechanismen openbaren zich hier. Met telkens een korte en heldere tekst van bioloog Dietrich en prachtige detailprenten van de illustrator.
Kortom, als non-fiction-weetjes- en als kijkboek een boeiende uitgave.

Eric Vanthillo - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Susanne Timbers   
Tanja Dietrich   

Illustrator
Susanne Timbers   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2019

ISBN
9789051167627

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Sepia und das grosse Meer

Vertaler(s)
Maria van Donkelaar