Seks is niks geks

aanrader Coverafbeelding van: Seks is niks geks

Trefwoord(en)
seksualiteit
seksuele voorlichting

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Seks is niks geks.
Ben je gek, seks is fijn.
Als seks niet bestond,
zou jij er ook niet zijn…

Deze sprankelende woorden zetten meteen de toon van dit al even sprankelende boek over seks en alles eromheen. Recht voor de raap, eerlijk, taboeloos en met een fijne humor. Het reeds vele keren bekroonde duo Westera-Weve doet het weer: het samensmelten van hun talenten leidt steeds tot verrassing en originele kwaliteit. Deze keer is dat niet minder.
Het begint reeds op de (dubbele) cover, waar zij spelen met de titel: ‘SEKS is niks geks’ of ‘seks is niks GEKS’ en op de achterflap vind je een QR-code die je leidt naar het originele ‘Piemel en Poenie-lied’, een swingend liedje dat pleit om de de ‘dingen’ bij hun naam te noemen. Geen knots, geen knuppel, geen lul of geen stengel, … Geen perzik, geen pruim of poes, geen sneetje geen schede geen kut of geen doos…
Zo schrijft Westera in het boek ook honderduit over de geslachtsdelen en over seks.
Zij schuwt geen enkel onderwerp: erectie, de ooievaar, transgender, travestie, naturisme, seks om de seks of seks voor een nageslacht, seks met jezelf, seks tegen je zin, en nog veel meer. Elk stukje tekst – poëzie of proza – is eenvoudig en helder. Het geeft stof tot nadenken en tot verhelderende gesprekken die bevrijdend kunnen werken.
Weve voegt daar de gepaste beelden aan toe die de teksten optillen en perfect verbeelden. Zij zijn al even taboeloos, verrassend en doordrongen van een fijne humor. Zij tekent en knipt en stelt composities samen die je aandacht vasthouden. De sobere kleurkeuze, het overlappen van kleurvlakken, het grof buiten de lijnen kleuren, de sprekende expressies en de al even sprekende houdingen, alles ademt professionaliteit en kunstzinnigheid uit.
Steef Liefting gaf aan dit alles de juiste vorm, waardoor het geheel een origineel ‘hebbeding’ is geworden dat in geen enkele boekenkast van opgroeiende jongeren mag ontbreken. (terwijl de ouderen er ook met veel plezier in zullen duiken).
Daarom ongetwijfeld een aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   

Illustrator
Sylvia Weve   

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2021

ISBN
9789493228054

Aantal pagina's
95

Prijs
€16,90