Schuld

Coverafbeelding van: Schuld

Trefwoord(en)
vriendschap
verliefd
schuldgevoel
gezin
verdriet

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

De ouders van Esmay staan op het punt te scheiden. Daarmee heeft ze het niet makkelijk. Gelukkig kan ze altijd terecht bij haar beste vriend Sam. Maar na een uit de hand gelopen avond staat hun leven volledig op zijn kop. Sam lijkt de enige die zich iets van die avond kan herinneren. Hij wil het incident stil houden maar Esmay voelt zich erg schuldig. Als Sams oudere broer Lenn zich ermee gaat bemoeien, wordt alles nog ingewikkelder. Op den duur weet Esmay niet meer hoe ze verder kan.

Net als de uitgeverij Kluitman heeft ‘Best of YA/XS’ een reeks novellen die in een kort bestek van ongeveer honderd pagina’s een spannend verhaal brengen. In dit verhaal veroorzaken Esmay en Sam in een dronken roes een incident. Met alle gevolgen vandien.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Esmay. De lezer kijkt dus mee door haar ogen naar de gebeurtenissen. Maar net die éne cruciale gebeurtenis kan ze zich niet herinneren. Daarnaast heeft ze het moeilijk met de nakende scheiding van haar ouders. Ze is ook stiekem verliefd op de oudere broer van Sam. Daardoor staat haar vriendschap met Sam ook onder druk.
Het verhaal verloopt chronologisch op een korte proloog na. De gebeurtenissen komen geloofwaardig over en de verhoudingen tussen de personages zijn herkenbaar. Al komt er heel wat kommer en kwel over het hoofd van Esmay. Toch heeft iedereen wel eens iets waarvan hij graag zou willen dat de tijd kon worden teruggedraaid. Op het einde van het verhaal verwerkt de auteur enkele levenstips om een foute situatie terug recht te trekken.
Korte, spannende thriller waarin vriendschap, vertrouwen en verliefdheid centraal staan.

Pol Van Damme - juni 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Wendy Brokers   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
Best of YA – XS

Jaartal
2024

ISBN
9789000391721

Aantal pagina's
95

Prijs
€10,99