Schrik je van een prikje

Coverafbeelding van: Schrik je van een prikje

Trefwoord(en)
virussen
ziekte
informatie

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

In vijf grote hoofdstukken wordt uitgelegd hoe vaccins zijn ontstaan, welke vaccins kinderen al hebben gehad, hoe ze mensen helpen ziektes te overwinnen en waarom het belangrijk is je te laten vaccineren. Elk hoofdstuk is onderverdeeld in onderwerpen die over een dubbele pagina worden uitgewerkt. Op het einde van elk hoofdstuk is een kleine ‘quiz’ waarin de lezer kan nagaan of hij/zij de informatie heeft opgenomen. Onderaan die pagina wordt de oplossing ervan gegeven.

Blijkbaar was er nood aan een duidelijke en eenvoudige uitleg over de noodzaak van de vaccinatie tegen Covid-19, waardoor dit boek is ontstaan. Net als in ‘Monsterlijke microben’ valt er heel wat te lezen in dit boek. Heel veel zelfs. De illustraties zijn dikwijls bescheiden en enkel als verluchtiging van de tekst opgenomen. Daardoor komt dit boek mogelijk wat eentonig over.
De teksten zelf zijn heel verduidelijkend en bijzonder gemakkelijk te lezen. De vergelijking die gemaakt wordt over het immuunsysteem als ‘ridders’ die de ‘burcht’ (het lichaam) beschermen is heel duidelijk en voor de jonge lezer erg makkelijk in te beelden. Ook foute informatie en nepnieuws over de vaccins wordt in eenvoudige bewoordingen weerlegt.
Een informatief boek met een duidelijke uitleg in eenvoudige bewoordingen over vaccins en vaccinatie.

Pol Van Damme - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Geert Bouckaert
Marc Van Ranst

Illustrator
Katinka VanderSande   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401479806

Aantal pagina's
64

Prijs
€14,99