Schobbejacques en de 7 geiten

aanrader Coverafbeelding van: Schobbejacques en de 7 geiten

Trefwoord(en)
sprookjes
listen
gevaar
beschermen

Genre
prentenboek

Vanaf
7 jaar

Uitgeverij Loopvis gaat prat op hun eigenwijze en duurzame aanpak van hun publicaties. Dat is niet gelogen: deze kleurrijke uitgave, duurzaam gedrukt op mat papier en gebonden in een halflinnen band, oogt hoogst aantrekkelijk en erg zorgvuldig. Het verscheen eerder in een volledig handmatig gedrukte oplage van slechts 36 exemplaren. Kosten noch moeite werden dus gespaard om het publiek, jong én oud, te verrassen met dit eigentijdse sprookje.
Grootmoeder had geen gewone kinderen, maar uit haar kolen, die ze met veel liefde kweekte, kwamen zeven geitjes. Zij voedde hen niet op, maar zorgde ervoor dat ze op eigen benen konden staan en liet ze dan vrij in haar Knollenland. Hebberiggeit, Onschuldiggeit, Luiiggeit, Nattiggeit, Afweziggeit, Sikkenneuriggeit en Kleiniggeitje hadden het allemaal best naar hun zin. Tot Schobbejacques opdook, een schurk die, zoals hij zelf zei, in de gaten moest gehouden worden. Want hij at liever vlees dan groenten en maakte graag kennis met de 7 geiten…

Dit moderne sprookje laat zich traag lezen. De auteur verrast je voortdurend met verrassende beeldspraken die je fantasie prikkelen. Zoals het een sprookje betaamt speelt hij met herhalingen en bouwt het verhaal zich chronologisch op naar een deugddoend einde.  Wel voortdurend met een eigen ‘touch’ die het geheel zo origineel en verrassend maakt.
De magistrale prenten zijn misschien niet direct wat je verwacht voor kinderen, maar zij maken ook op hen meer dan indruk. De paginagrote houtsneden tonen een vakmanschap dat verbaast en verwondert. De sobere maar trefzekere kleuren, de gehele composities, de gevoelsgeladen figuren en de handmatige afwerkingen, het geheel oogt artisanaal en kunstzinnig. Hier kan je alleen maar diep respect voor hebben. Het boek werd ook niet voor niets bekroond met de ‘Vlag en Wimpel’ in 2016.
Een aanrader ‘pur sang’!

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Merlijne Marell   

Illustrator
Merlijne Marell   

Uitgeverij
Loopvis   


Jaartal
2015

ISBN
9789492206039

Aantal pagina's
44

Prijs
€28,50