Schetsboek van Jeroen Bosch

Coverafbeelding van: Schetsboek van Jeroen Bosch

Trefwoord(en)
schilderen
15e eeuw
Jeroen Bosch

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

De jonge Jeroen mag van zijn vader geen schilder worden. Hij gebruikt dan maar een schetsboek om met tekeningen en tekstjes de wereld om hem heen met heel erg veel fantasie en humor te schetsen. Hoe de mensen leven, wat een schilder nodig heeft, bedenkingen over bedelaars en goochelaars op de markt, beurzensnijders en de bouw van de kathedraal.

De auteur zegt zelf dat er weinig geweten is over de jeugd van Jeroen Bosch. Dit gefingeerd schetsboek wil dan ook meer een beeld ophangen van de manier van leven in de tijd van Jeroen Bosch. Daarenboven wil het informatie meegeven over schilderkunst en de schildersfamilie van Jeroen. De teksten op zich zijn kort en duidelijk, de schetsen en tekeningen nemen het grootste deel van de bladzijden in beslag. In die schetsen herkent de lezer/kijker al figuren die Jeroen Bosch later in zijn schilderijen zal gebruiken. Achteraan zijn daarvoor een aantal foto’s opgenomen van (fragmenten van) schilderijen.
Af en toe staat er een kleine rode kader met daarin een feit over iets wat op die bladzijde aan bod komt.
Het is echt een schetsboek van een jonge Jeroen Bosch, waarin ook een blad staat waarop hij zijn handtekening oefent, handen probeert te tekenen of fantasierijke tekeningetjes maakt.
Leuk kijk- en leesboek over een jongen die zijn droom als schilder waar wil maken.

Pol Van Damme - april 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Annemarie Bon   

Illustrator
Marie José van der Linden   

Uitgeverij
Zwijsen   


Jaartal
2015

ISBN
9789048721368

Aantal pagina's
110

Prijs
€15,95